Kymenlaakson Jäte ottaa vastaan niin sanottua poistotekstiiliä kahdella jäteasemalla: Ahlmanintien ja Jumalniemen jäteasemilla. Poistotekstiili on kulunutta tai rikkinäistä, mutta puhdasta tekstiiliä, joka voidaan kierrättää uusiokuiduiksi.

Koska tekstiili on materiaalina herkästi pilaantuvaa, asukkaiden kotona tekemällä lajittelulla on suuri merkitys materiaalin uudelleenkäyttö- ja kierrätysmahdollisuuksiin. Tämän takia on tärkeää, ettei kierrätyskelpoisen tekstiilin joukossa ole märkiä, homeisia, vahvasti haisevia tai tekstiilituholaisia sisältäviä tekstiilejä. Pilaantuneet tekstiilit ovat myös terveysuhka esilajittelussa, joka tehdään käsin. Hygieniasyistä poistotekstiilinkeräykseen ei pidä laittaa alusvaatteita, sukkia tai uimapukuja. Myöskään kenkiä, laukkuja, vöitä, tyynyjä, peittoja, pehmusteita ja pehmoeläimiä ei voida hyödyntää uudelleen käsittelyprosessissa.

Tekstiilien kierrättäjän muistilista

• Myy tai lahjoita vaatteet ja muut kodin tekstiilit, jotka ovat ehjiä ja joita voi vielä käyttää. Käyttökelpoiset vaatteet voi viedä esimerkiksi ekopisteelle UFF:n keräyslaatikkoon.
• Tuo poistotekstiilin keräykseen tekstiilit, jotka ovat kuluneita tai rikkinäisiä, mutta puhtaita.
• Laita selvästi likaiset, märät ja homeiset tekstiilit roskapussiin ja loppujätteeseen.

Poistotekstiilit voi viedä muovipussiin pakattuna Kouvolan Ahlmanintien tai Kotkan Jumalniemen jäteasemille. Poistotekstiili otetaan vastaan energiajätteen hinnalla (12€/m3). Maksulla katetaan osittain vastaanotto-, käsittely- ja kuljetuskustannukset.

Poistotekstiilin matka

Poistotekstiilin jalostuslaitos Paimiossa mahdollistaa kotitalouksien tekstiilin kierrätyksen Suomessa.
Lue lisää poistotekstiilin matkasta: poistotekstiili.lsjh.fi

  1. Poistotekstiilin keräys
  2. paikallinen lajittelu
  3. laadun valmistus
  4. tekstiilikuidun avaus
  5. lopputuotteet.
Poistotekstiilin matkasta kertova infograafi.