Asbestia käytettiin vuoteen 1994 saakka rakennusmateriaaleissa, kuten vartti- ja mineriittilevyissä. Asbesti on syöpää aiheuttava materiaali, joten sen käsittely vaatii erityistä varovaisuutta. Asbestipurku on luvanvaraista työtä ja lisätietoa siihen saa esimerkiksi osoitteesta www.tyosuojelu.fi.

Kun asbestia sisältävät materiaalit on lain vaatimusten mukaisesti purettu, tulee asbestijäte siirtää suoraan suljettavaan lavaan. Aluehallintovirastosta ohjeistetaan peittämään lava tai peräkärry niin, ettei asbestipölyä pääse leviämään ympäristöön. Yksittäisen levyn voi pakata jätesäkkiin tai muovikelmuun, joka suljetaan tiiviisti. Tee kuormaan merkintä, josta selviää, että kyydissä on asbestia.

Asbestijätteet tuodaan Keltakankaan jätekeskukseen, osoitteeseen Ekokaari 50. Jätekeskus palvelee arkisin klo 7-18. Asbestia tuovien asiakkaiden tulee pysähtyä vaakavastaanotossa ja kertoa, että kyydissä on asbestijätettä. Kuorma punnitaan ja hinta määräytyy painon mukaan. Tuhat kiloa asbestijätettä maksaa 173,60 €. Punnitusmaksu on 14,88 €. Hinnat sisältävät alv:n 24 %.