Jäteasemilla on tiettyinä viikonpäivinä ja kellonaikoina eniten ruuhkaa. Kun tietää ruuhkahuiput, voi tilanteen salliessa valita käynnin ajankohdaksi jonkin rauhallisemman hetken.

Vilkkaimpia asemia ovat Ahlmanintien jäteasema Kouvolassa ja Heinsuon jäteasema Kotkassa, joissa voi olla enimmillään 500 käyntiä päivässä.

Kenttätyönjohtaja Joni Korhonen, milloin ja millä jäteasemilla on eniten ruuhkaa?

– Ne ruuhkaisimmat hetket ovat viikon alussa ja lopussa. Hiljaisinta on keskellä viikkoa.

– Maanantaina on kävijämäärien huippukohta. Siitä kävijämäärät vähenevät torstaihin saakka, joka saattaa olla viikon rauhallisin päivä. Lauantaihin osuu viikon toinen huippupäivä niillä asemilla, jotka ovat lauantaisin avoinna. Kesäperjantait ovat vilkkaita päiviä mökkipaikkakunnilla kuten Mäntyharjulla ja Jaalassa.

Milloin jäteasemilla on sitten hiljaisempaa?

– Jos jäteasema aukeaa esimerkiksi klo 8, on silloin heti aamulla hiljaisempaa. Kello 10-12 välillä vilkastuu. Iltapäivällä voi olla hetken vähän hiljaisempaa ennen kuin ihmiset pääsevät töistä. Illasta kävijämäärä taas kasvaa. Ja kuten sanottua, jos voi tulla asioimaan keskellä viikkoa, niin silloin voi olla rauhallisempaa.

– Paljonhan niitä kävijöitä on kaiken kaikkiaan. Viime vuonna meidän kaikilla jäteasemilla tehtiin yhteensä 166 000 asiointikäyntiä.