Joulun ja uudenvuoden aatto- ja pyhäpäivät vaikuttavat Kymenlaakson Jäte Oy:n jäteasemien ja Keltakankaan jätekeskuksen aukioloaikoihin. Pyhien vuoksi myös jäteastioiden tyhjennykset voivat siirtyä totuttua aiemmaksi tai myöhemmäksi.

Poikkeuksellisen lumitilanteen vuoksi jäteastioiden tyhjennyksissä on ollut viivästyksiä myös jouluviikkoa edeltävillä viikoilla. Asukkaat voivat helpottaa jäteauton kuljettajien työtä tekemällä lumityöt, huolehtimalla hiekoituksesta sekä pitämällä jäteastian näkyvillä. Lyhyistä, muutaman arkipäivän viivästyksistä ilmoittaminen asiakaspalveluun hidastaa ja ruuhkauttaa palvelulinjoja. Jos jäteastian tyhjennys jää väliin puutteellisen talvikunnossapidon vuoksi, tyhjennystä yritetään seuraavan kerran rytmin mukaisesti.

Jäteasemien ja jätekeskuksen aukioloajat

Aatonaattona 23.12. palvelevat Mäntyharjun, Jaalan, Haminan jäteasemat klo 9-15. Ahlmanintien ja Jumalniemen jäteasemat ovat avoinna klo 8-15. Keltakankaan jäteasema ja jätekeskus ovat avoinna klo 7-16.

Jouluaattona 24.12. on avoinna Korsmalmin jäteasema Lapinjärvellä klo 9-14. Muut jäteasemat ja Keltakankaan jätekeskus ovat kiinni. Kotkan Jumalniemen jäteasemalla on kuitenkin mahdollisuus itsepalveluasiointiin klo 9-18.

Joulunpyhinä 25.–26.12. kaikki jäteasemat ja Keltakankaan jätekeskus ovat kiinni. Kotkan Jumalniemen jäteasemalla on kuitenkin mahdollisuus molempina päivinä itsepalveluasiointiin klo 9-18.

27.-30.12. jäteasemat sekä Keltakankaan jätekeskus palvelevat normaalien aukioloaikojensa mukaisesti. Tarkista täältä asemakohtaiset aukioloajat.

Uudenvuodenaattona 31.12. ovat avoinna Ahlmanintien ja Jumalniemen jäteasemat klo 9-15. Korsmalmin jäteasema Lapinjärvellä palvelee klo 9-14.

Uudenvuodenpäivänä 1.1. kaikki jäteasemat ja jätekeskus ovat kiinni. Kotkan Jumalniemen jäteasemalla on kuitenkin mahdollisuus itsepalveluasiointiin klo 9-18.

Loppiaisena 6.1. kaikki jäteasemat ja Keltakankaan jätekeskus ovat kiinni. Kotkan Jumalniemen jäteasemalla on kuitenkin mahdollisuus  itsepalveluasiointiin klo 9-18.

Jäteastioiden tyhjennykset

Joulun ja uudenvuoden tienoilla jäteastian tyhjennyspäivä voi siirtyä päivän tai kaksi totuttua aiemmaksi tai myöhemmäksi.

Jouluaattona jäteastioita on mahdollista tyhjentää klo 12:een saakka. Joulupäivänä 25.12. jätteenkuljetuksia ei tehdä.

Jotta kaikki suunnitellut tyhjennykset saadaan tehdyksi, voivat jäteautot olla liikkeellä myös viikonloppuisin sekä tapaninpäivänä, uudenvuodenpäivänä ja loppiaisena.

Arkipyhäviikkojen tyhjennyksiä voidaan aloittaa jo edellisen viikon viikonloppuna.

Koska tyhjennyspäivä voi muuttua, jäteastia on hyvä pitää aina näkyvillä. Astiassa on paremmin tilaa, kun jätteet lajittelee ja pakkaa tiiviisti.

Jätteenkuljetusten asiakaspalvelu palvelee arkisin ma-pe klo 9-15. Asiakaspalvelu on suljettu jouluaattona 24.12. ja loppiaisena 6.1.

Talviajan jätehuollon muistilista asukkaille ja kiinteistönhoitajille

  1. Tee lumityöt ja huolehdi hiekoituksesta pihoilla ja kulkuväylillä sekä jäteastioiden ympärillä ja jätetilojen edustalla.
  2. Varmista, etteivät jäteastiat jäädy kiinni maahan tai kannet kiinni astioihin. Parhaiten jäätymistä ehkäisee kevyt liikuttelu tarpeeksi usein. Myös jätetilan lukot on hyvä suojata jäätymiseltä.
  3. Huolehdi riittävästä valaistuksesta pihalla ja jätetilassa.
  4. Pakkaa jätteet huolellisesti, jotta ne eivät jäädy astiaan kiinni. Käytä tarvittaessa kosteuden eristykseen esimerkiksi sanomalehtipaperia.
  5. Jos jäteastiat täyttyvät ennen seuraavaa tyhjennystä, säilytä jätteitä mahdollisuuksien mukaan kotona siihen asti, kunnes astiat on saatu tyhjennettyä.