Kyltit jätepisteille

Iso taulu (700×240 mm)

 

A4-kokoiset taulut

Hinnat

  • Iso taulu (700x240mm) 136,00 €/kpl
  • Pieni taulu (A4) 52,00 €/kpl

Lisäksi mahdolliset pakkaus- ja postituskulut 49,54 €/tilaus sekä käsittelykulu 9,80 €/lasku. Hinnat sisältävät alv:n 24 %. Hinnat voimassa 31.12.2022 asti.

Tilaukset

Kyltit tilataan suoraan Granolta. Lataa tästä tilauslomake.

Jätepisteen mitoittaminen

A4-kokoinen opas taloyhtiöille
Jätepiste on mitoitettava siten, että kukin jäteastia voidaan ottaa tyhjennettäväksi siirtämättä muita jäteastioita. Jäteastioiden tarvitsema tila (esim. jätekatoksessa) voidaan laskea seuraavasti: lasketaan yhteen jäteastioiden leveydet ja kerrotaan saatu mitta 1,2:lla. Näin jää riittävästi tilaa astioiden siirtelyä ja tyhjentämistä varten. Jos rakennetaan uusi jätepiste, on hyvä varata vähän tilaa myös mahdollisille tuleville muutoksille.

Jäteastian koko jätemäärän mukaiseksi

Painavimmat jätelaadut (biojäte, lasipakkaukset) on hyvä laittaa pieneen jäteastiaan, jotta astia ei tulee liian painavaksi. Kevyimpiä ja eniten tilaa vieviä ovat kartonki ja muovipakkausjäte, joten ne tarvitsevat isomman astian.

Lue lisää jätepisteen mitoittamisesta

Jätehuoltomääräyksten vaatimukset jäteastioille

Jäteastioina voi käyttää käsin siirrettäviä, kannellisia, tartuntakahvoin ja pyörin varustettuja 140-700 litran jäteastioita, jotka soveltuvat koneelliseen kuormaukseen ja pesuun.

 

Jäteastiatarrat

Taloyhtiön jäteastiat tulee merkitä tarroilla, joissa kerrotaan kerättävä jätelaji. Myös omakotitalojen, mökkien ja muiden pientalojen jäteastiat voi merkitä tarralla.

Kymenlaakson Jäte Oy:n kuljetusasiakkaat voivat tilata tarvitsemansa jäteastiatarrat maksutta sähköisestä asiointipalvelustamme.

Tilaa jäteastiatarroja sähköisestä asiointipalvelustamme lajitteluneuvonta-lomakkeella ja katso alta vinkit tarran liimaamiseen.