Nyt on tärkeää tehdä lumityöt ja hiekoittaa kulkuväylien lisäksi myös jätetilojen ja -astioiden edustalta!

Joulun, uudenvuoden ja loppiaisen aatto- ja pyhäpäivät vaikuttavat Kymenlaakson Jäte Oy:n jäteasemien ja Keltakankaan jätekeskuksen aukioloaikoihin. Pyhien vuoksi myös jäteastioiden tyhjennykset voivat siirtyä totuttua aiemmaksi tai myöhemmäksi.

Koska lunta tulee nyt kaiken aikaa ja ensi viikolle on luvattu myös nollakelejä, kiinteistöillä on tärkeää tehdä lumityöt ja huolehtia hiekoituksesta kulkuväylien lisäksi myös jätetilojen ja -astioiden edustalta. Jos jäteastioita ei voida tyhjentää puutteellisen talvikunnossapidon vuoksi, tyhjennystä yritetään seuraavan kerran rytminmukaisesti.

Jäteasemien ja Keltakankaan jätekeskuksen aukioloajat

Aatonaattona 23.12. palvelevat Ahlmanintien ja Jumalniemen jäteasemat klo 9–15, Lapinjärven jäteasema klo 9–14 ja Miehikkälän jäteasema klo 9–13. Muut jäteasemat ja Keltakankaan jätekeskus ovat kiinni.

Jouluaattona ja joulunpyhinä 24.–26.12. kaikki jäteasemat ja Keltakankaan jätekeskus ovat kiinni.

27.–30.12. jäteasemat sekä Keltakankaan jätekeskus palvelevat normaalien aukioloaikojensa mukaisesti. Katso toimipistekohtaiset aukiolot: Kymenlaakson Jätteen jäteasemat ja Keltakankaan jätekeskus.

30.12. Virolahdella on käytettävissä lisäksi kiertävän jäteaseman palvelut klo 9–13.

Uudenvuodenaattona 31.12., uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. kaikki jäteasemat ja jätekeskus ovat kiinni.

Kotkan Jumalniemen jäteasemalla on kuitenkin mahdollisuus itsepalveluasiointiin jouluaattona 24.12., joulupäivänä 25.12., tapaninpäivänä 26.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. sekä loppiaisena 6.1. klo 9–18. Lisätietoja itsepalveluasioinnista.

Jäteastioiden tyhjennykset

Joulun ja uudenvuoden tienoilla jäteastian tyhjennyspäivä voi siirtyä päivän tai kaksi totuttua aiemmaksi tai myöhemmäksi.

Jouluaattona jäteastioita on mahdollista tyhjentää klo 12:een saakka. Joulupäivänä 25.12. jätteenkuljetuksia ei tehdä.

Jotta kaikki suunnitellut tyhjennykset saadaan tehdyksi, voivat jäteautot olla liikkeellä myös viikonloppuisin sekä tapaninpäivänä, uudenvuodenpäivänä ja loppiaisena.

Arkipyhäviikkojen tyhjennyksiä voidaan aloittaa jo edellisen viikon viikonloppuna. Esimerkiksi 25.12. alkavan viikon tyhjennyksiä voidaan aloittaa jo lauantaina 23.12.

Koska tyhjennyspäivä voi muuttua, jäteastia on hyvä pitää aina näkyvillä. Astiassa on paremmin tilaa, kun jätteet lajittelee hyvin ja pakkaa tiiviisti.

Jätteenkuljetusten asiakaspalvelu palvelee arkisin ma-pe klo 9–15. Asiakaspalvelu on suljettu joulupäivänä 25.12., tapaninpäivänä 26.12. ja uudenvuodenpäivänä 1.1.

Monia jätehuollon asioita voi hoitaa myös verkossa: www.kymenlaaksonjate.fi/asiointi

Talviajan jätehuollon muistilista

  1. Tee lumityöt ja huolehdi hiekoituksesta pihoilla ja kulkuväylillä sekä jäteastioiden ympärillä ja jätepisteen edustalla.
  2. Varmista, etteivät jäteastiat jäädy kiinni maahan tai kannet kiinni astioihin. Parhaiten jäätymistä ehkäisee kevyt liikuttelu tarpeeksi usein. Jos jätteet jäätyvät astiaan, astiaa täytyy sulatella, että se saadaan tyhjennettyä. Myös mahdolliset lukot on hyvä suojata jäätymiseltä.
  3. Huolehdi riittävästä valaistuksesta pihalla ja jätepisteellä.
  4. Pakkaa jätteet huolellisesti, jotta ne eivät jäädy astiaan kiinni. Käytä tarvittaessa kosteuden eristykseen esimerkiksi sanomalehtipaperia.
  5. Jos jäteastiat täyttyvät ennen seuraavaa tyhjennystä, säilytä jätteitä mahdollisuuksien mukaan kotona, kunnes astiat on saatu tyhjennettyä.

Vinkkejä joulun jätteiden lajitteluun löytyy täältä: www.kymenlaaksonjate.fi/joulun-lajittelu