Jätehuoltomääräysten mukaan biojäteastiat tulee pestä vähintään kahdesti vuodessa, loppujäteastiat vähintään kerran vuodessa ja muut jäteastiat tarvittaessa, likaavaa jätettä keräävät vähintään kerran vuodessa. Astiat voi pestä itse, mutta tarjolla on myös maksullinen pesupalvelu. Kymenlaakson Jäte tarjoaa maksullista jäteastioiden pesupalvelua taajamissa kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin. Pesupalvelu on tarjolla Kymenlaakson Jätteen järjestämissä kuljetuksissa oleville jätejakeille.

Biojäteastioiden syksyn pesut ovat alkamassa Kouvolassa, Iitissä, Haminassa, Kotkassa, Pyhtäällä, Virolahdella, Miehikkälässä ja Lapinjärvellä. Astiapesut jatkuvat viikolle 44 asti. Ilman erillistä tilausta pestään taloyhtiöiden biojäteastiat. 

Mikäli taloyhtiö hoitaa biojäteastian pesun muulla tavalla, tulee pesun mahdollinen peruminen tehdä viimeistään 20.9. klo 15 mennessä. 

Astiapesut voi perua nettilomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@kymenlaaksonjate.fi tai p. 05 744 3474 (arkisin 9-15).

Myös omakoti- ja paritalot voivat tilata pesupalvelun, jos ne sijaitsevat pesureitin varrella. Palvelu on saatavilla vain taajamiin. Mahdollisuutta biojäteastian pesulle voi tiedustella asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@kymenlaaksonjate.fi tai p. 05 744 3474 (arkisin 9-15).

Huom. loppu- tai pakkausjäteastioita ei pestä syksyn pesukierroksella.

Hinnat ja lisätiedot

Kuntakohtaiset hinnat löydät täältä (Muut palvelut ja lisäveloitukset).

Pesun hinta on sama eri kokoisille jäteastioille (120-360l). Hinta sisältää pesun yhteydessä tehtävän jäteastian tyhjennyksen. Pesu laskutetaan normaalin jätelaskutuksen yhteydessä. Jäteastiat pestään koneellisesti. Laite puhdistaa säiliön ja kannen sisäpinnat.