Kymenlaakson Jäte laajentaa Haminan jäteaseman aukioloaikaa toukokuun ajaksi. Jäteasema palvelee toukokuussa myös lauantaisin klo 9-15. Normaalisti jäteasema on avoinna maanantaista perjantaihin.

Lauantaiaukioloajoilla halutaan helpottaa erityisesti haravointijätteiden sekä oksien ja risujen tuomista jäteasemalle, sillä kevät on puutarhatöiden sesonkiaikaa.

Puutarhajätteiden vastaanotto Haminassa siirtyi kaupungin ylläpitämästä Meltin keräyspaikasta jäteasemalle jo viime vuoden elokuussa. Jäteasemalla on reilunkokoinen asvaltoitu kenttäalue vastaanottoa varten.

Haravointijätteistä peritään nyt maksu – haketuskelpoiset oksat ja risut otetaan maksutta

Tämän vuoden alusta lähtien haravointijätteen tuonti Haminan jäteasemalle on maksullista, kuten muillakin alueen jäteasemilla.

Haketuskelpoisten oksien ja risujen vastaanotto on maksutonta kaikilla Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla, myös Haminassa.

Jäteasemapalveluja käyttäviltä yrityksiltä peritään palvelumaksu 12 €/käyntikerta.

Puutarhajätteiden lisäksi Haminan jäteasemalla otetaan vastaan myös muita lajiteltuja jätteitä, joita ei voi laittaa kiinteistön jäteastioihin. Osa jätteistä otetaan maksutta vastaan ja osasta peritään maksu. Maksutta otetaan vastaan esimerkiksi kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metalliromut.

Hinnaston ja tarkemmat lajitteluohjeet saa Kymenlaakson Jätteen verkkosivuilta www.kymenlaaksonjate.fi sekä suoraan jäteasemalta.

Haminan jäteaseman yhteystiedot ja aukioloajat

Suokalliontie 131, 49400 Hamina, p. 040 199 1193

Avoinna

  • ma 8–18
  • ti-to 10–17
  • pe 8–18
  • lisäksi toukokuussa la klo 9-15 (eli 4.5., 11.5., 18.5. ja 25.5.)

Huomaa poikkeukset aukioloajoissa: vappuaattona 30.4. avoinna kello 9-15, vapunpäivänä 1.5. suljettu ja helatorstaina 9.5. suljettu.