Kymenlaakson Jäte Oy on rakentanut kotkalaisia ja pyhtääläisiä palvelevan uuden jäteaseman aiempaa keskeisemmälle paikalle Jumalniemeen. Jäteasema avautuu asukkaille maanantaina 4.11. kello 8.00 osoitteessa Uittoväylä 10, 48600 Kotka (E18-tieltä ramppi n:o 75).

Pyhtään suunnalta tulevien asiointimatka pitenee hiukan, matkassa noin 4 kilometriä ja ajassa noin 2 minuuttia.

Heinsuo viimeistä päivää auki torstaina 31.10.

Kotkan Heinsuon jäteasema on viimeistä päivää avoinna 31.10. kello 8-15.30, eikä sen jälkeen enää palvele asukkaita. Sinne ei siis lokakuun jälkeen kannata enää auton nokkaa suunnata.

Kotkan jäteasemat kiinni perjantaina 1.11.

Perjantai 1.11. on muuttopäivä, jolloin Heinsuolta siirretään kalustoa Jumalniemeen. Perjantaina 1.11. kumpikaan jäteasema ei palvele asukkaita. Jos jäteasemapalvelua kuitenkin tarvitsee perjantaina, on hyvä muistaa, että Haminan jäteasema on tuolloin auki normaalisti.

Uusi jäteasema avautuu maanantaina 4.11.

Jumalniemen uusi jäteasema on teknisesti edistyneempi verrattuna vanhaan Heinsuon jäteasemaan.

Uudella jäteasemalla myös aukioloajat ovat uudet. Jumalniemen jäteasema on 4.11. alkaen avoinna ma-pe kello 8-20 sekä lauantaisin kello 9-15. Aukioloaika pidentyy tuntuvasti. Heinsuon jäteasema on ollut viikoittain avoinna 41 tuntia. Jumalniemen jäteasema on jatkossa avoinna 66 tuntia viikossa. Jumalniemen jäteasemalla vastaanotettavia jätelajeja on yhteensä noin 20.

Jäteaseman taksa pysyy samana. Uudella jäteasemalla luovutaan käteismaksuista. Maksuvälineenä käy jatkossa pankkikortti.

Jumalniemen jäteasema on suunniteltu niin, että siellä on myöhemmin mahdollisuus asioida myös miehitetyn aukioloajan ulkopuolella maksamalla käynti ennakkoon verkossa. Tämä palvelu otetaan käyttöön loppuvuoden aikana, jolloin siitä tiedotetaan tarkemmin.