Kouvolan Inkeroisissa, osoitteessa Jokipellontie 1, sijaitseva Rinki-ekopiste siirtyy perjantaina 25.11.2016 uuteen osoitteeseen. Uusi piste sijoitetaan Tokmanni Inkeroisen yhteyteen osoitteeseen Spännärintie 2A. Pisteessä otetaan vastaan kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä metallia.

Pakkauskeräyksestä vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Pakkausten lisäksi pisteellä on säiliöt UFFin ja Paperinkeräys Oy:n järjestämää paperin ja vaatteiden keräystä varten.

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Palautteet RINKI-ekopisteistä

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun: puhelin 0800 133 888 (ark. 7-21 ja la 9-18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkon välityksellä osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.