Kymenlaakson Jäte järjestää Kouvolan ja Iitin taajama-alueiden kotitalouksille maksullista noutopalvelua isokokoisille jätteille. Palvelu on tarkoitettu avuksi niille asukkaille, jotka eivät itse ehdi tai pysty kuljettamaan isoja jäte-esineitä jäteasemille.

Palvelu on saatavilla 4.5.2020 alkaen.

Palvelu järjestetään yhteistyössä Parik-säätiön kanssa. Parik-säätiö vastaanottaa tilaukset, noutaa jätteet ja toimittaa ne Kymenlaakson Jäte Oy:lle käsiteltäväksi.

Palvelun tilaaminen ja maksut

Palvelun voi tilata Parikilta:

  • puhelimitse 040 752 0398 tai
  • sähköpostitse jatenouto(a)parik.fi

Tilauksia otetaan vastaan ja noutoja tehdään ma-to 8-16 ja pe 8-14.30. Parik sopii tilaajan kanssa noutoajankohdan. Tilaajan tulee kertoa, mitä jätteitä häneltä noudetaan ja kuinka paljon.

Palvelun hinta määräytyy noudettavan jätteen määrän mukaan, ja se on 40 €/m3. Vähimmäisveloitus on yhden kuutiometrin hinta eli 40 €. Hinta sisältää alv:n 24 %.

Suositeltavin maksutapa on pankkikortti. Jos asiakkaalla ei ole mahdollisuutta maksaa kortilla, käteinenkin käy.

Noutopalveluun kelpaavat jätteet

Palveluun otetaan vastaan vain sellaisia jäte-esineitä, jotka saadaan kannettua miesvoimin. Tällaisia ovat mm. pesukoneet, hellat, kylmälaitteet ja huonekalut.

Noutopalveluun ei oteta loppujätettä, vaarallista jätettä, puutarhajätettä, pakkaamatonta remonttijätettä eikä muuta noutopalveluun sopimatonta jätettä.

Palvelu järjestetään asukaspalautteen perusteella

Kymenlaakson Jäte Oy järjestää palvelun saamansa asukaspalautteen perusteella. Niiden asukkaiden, joilla ei ole autoa käytettävissä, on ollut hankalaa toimittaa jäteasemille siellä vastaanotettavia jätteitä, kuten kodinkoneita ja huonekaluja. Maksullinen noutopalvelu vastaa tähän tarpeeseen.

Epidemiatilanteessa huomioitavaa

Palvelun toteutuksessa noudatetaan viranomaisten ohjeita koronavirustartuntojen torjumiseksi. Esimerkiksi käsi- ja yskimishygieniaa on tehostettu. Noutopalvelua ei tällä hetkellä ole mahdollista tarjota yli 70-vuotiaille tai perussairaille asiakkaille, koska viranomainen on velvoittanut välttämään vierailuja heidän luonaan.