Jumalniemen jäteasemalla on jatkossa mahdollisuus asioida itsenäisesti sunnuntaisin kello 9-15. Kymenlaakson Jäte alkaa tarjota uutta palvelua jo tulevana sunnuntaina 5.4. Palvelu ostetaan etukäteen verkkokaupasta, joka avautui tällä viikolla.

Linkki verkkokauppaan ja ohjeet palvelun käyttöön löytyvät täältä.

Jätekuorma maksetaan etukäteen verkossa

Itsepalveluasiointi toimii käytännössä niin, että asiakas maksaa jätekuorman etukäteen verkkokaupassa ja ilmoittaa samalla sen auton rekisterinumeron, jolla hän on tuomassa kuormaa. Jäteaseman portti tunnistaa rekisteritunnuksen ja aukeaa automaattisesti itsepalveluaikana.

Itsepalveluasiointia varten verkkokaupassa on tarjolla kolme tuoteryhmää:

  • Puu- ja puutarhajäte 10 € / kuorma (enintään 1-2 m3): haravointijäte, haketuskelpoiset oksat ja puujäte erikseen lajiteltuna
  • Kotiraksa 20 € / kuorma (enintään 1-2 m3): kaatopaikkajäte, lajiteltava jäte, energiajäte, kipsijäte, kattohuopa, kivijäte ja puujäte erikseen lajiteltuna
  • Huonekalut 30 € / kuorma (enintään 1-2 m3): materiaalin mukaan lajiteltuna

Asiakas voi tuoda yhdellä itsepalvelukerralla yhteen tuoteryhmään kuuluvia jätteitä. Kuorman koko saa olla enintään 1-2 m3. Samalla käynnillä saa tuoda myös maksuttomia jätteitä. Turvallisuussyistä itsepalveluaikana ei vastaanoteta kodin vaarallisia jätteitä.

Materiaalit omille lavoilleen jäteasemalla

Jäteasemalla kuorman sisältö tulee purkaa lajitteluohjeiden mukaisesti oikeille lavoille ja loosseihin. Lajittelu tehdään jätemateriaalin perusteella samalla tavalla kuin muulloinkin jäteasemalla asioidessa. Jos kuormassa on esimerkiksi huonekaluja, niin puiset lajitellaan puujätteisiin ja monia materiaaleja sisältävät huonekaluihin.

Opastusta itsepalveluasiointiin saa aluksi paikan päällä

Henkilökuntaa on tulevana sunnuntaina paikan päällä opastamassa asiakkaita itsepalveluasioinnissa. Neuvoja palvelun käyttöön saa myös jäteasemalta miehitettyinä aukioloaikoina.

Jäteasemalta ei saa ottaa mitään tavaroita. Alueella on tallentava kameravalvonta.