Jäteastiatkin voivat kaivata kevätsiivousta. Jätehuoltomääräysten mukaan jäteastia tulisi pestä vähintään kerran vuodessa. Omakoti- ja paritalotaloasukkaat pesevät jäteastiansa usein itse. Pesu on mahdollista tilata myös Kymenlaakson Jätteeltä silloin, jos kiinteistö sijaitsee pesuauton reitin lähellä.

Pesuautot kiertävät huhtikuussa Kouvolan ja Iitin kerros- ja rivitaloalueilla. Taloyhtiöiden jäteastiat pestään automaattisesti, ilman erillistä tilausta.

Reitin lähellä asuvat omakoti- ja paritaloasukkaat voivat halutessaan tilata maksullisen pesupalvelun. Palvelu tulee tilata 31.3.2016 mennessä. Tilauksen voi tehdä nettilomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluun, p. 05 744 3474.

Tämän kevään astiapesut aloitetaan taloyhtiöiden biojäteastioiden pesulla viikolla 14. Pesukierrosten kesto riippuu reiteille ilmoitettujen kohteiden määrästä. Tarkkaa pesupäivää ei pystytä osoittamaan.

Loppujäteastian pesun hinta on voimassa olevan taksan mukainen 18,60 € (hinta sis. alv 24 %). Hintaan sisältyy pesun yhteydessä tehtävä jäteastian tyhjennys, jos pesu tapahtuu kaksi päivää ennen tai jälkeen tavanomaista tyhjennyspäivää. Pesu laskutetaan normaalissa jätelaskussa.

Jäteastia pestään koneellisesti. Laite puhdistaa säiliön sisäpinnat, mutta ei kannen sisäpintaa eikä astian ulkopintoja. Kaksoispohjalliset jäteastiat tai rikkoutuneet astiat eivät sovellu tähän pesuun.

Pesuautot kiertävät Kouvolassa ja Iitissä kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin.