Jäteastiatkin voivat kaivata kevätsiivousta. Jätehuoltomääräysten mukaan astiat tulisi pestä vähintään kerran vuodessa. Jos pesua ei halua tehdä itse, voi jäteastian pesun tilata Kymenlaakson Jäte Oy:ltä. Maksullisen pesupalvelun voi tilata Kotkan omakoti- ja paritaloihin. Taloyhtiöiden astiat pestään automaattisesti, ilman erillistä tilausta.

Pesupalvelu tulee tilata 27.3.2016 mennessä. Tilauksen voi tehdä nettilomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluun, p. 05 744 3474.

Tämän kevään pesureitit aloitetaan viikolla 14, ja niiden kesto riippuu reiteille ilmoitettujen kohteiden määrästä. Tarkkaa pesupäivää ei siis pystytä osoittamaan.

Loppu- ja biojäteastian pesun hinta on voimassa olevan taksan mukainen 10,93 € (hinta sis. alv 24 %). Hintaan sisältyy pesun yhteydessä tehtävä jäteastian tyhjennys. Pesu laskutetaan normaalissa jätelaskussa.

Jäteastian pesu tapahtuu koneellisesti. Laite puhdistaa säiliön sisäpinnat, mutta ei kannen sisäpintaa eikä astian ulkopintoja. Kaksoispohjalliset jäteastiat tai rikkoutuneet astiat eivät sovellu tähän pesuun.

Pesuautot kiertävät Kotkassa kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin.