Jätehuoltomääräysten mukaan biojäteastiat tulee pestä vähintään kahdesti vuodessa, loppujäteastiat vähintään kerran vuodessa ja muut jäteastiat tarvittaessa, likaavaa jätettä keräävät vähintään kerran vuodessa. Astiat voi pestä itse, mutta tarjolla on myös maksullinen pesupalvelu. Kymenlaakson Jäte tarjoaa maksullista jäteastioiden pesupalvelua Kouvolan, Iitin ja Kotkan taajamissa kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin.

Tänä keväänä pesut alkavat huhtikuussa ja jatkuvat kesäkuun loppuun saakka.

Tilaukset 9.4. mennessä

Ilman erillistä tilausta pestään niiden taloyhtiöiden bio- ja loppujäteastiat jotka ovat mukana Kymenlaakson Jätteen järjestämissä kuljetuksissa. Hyötyjäteastioita pestään vain tilauksesta.

Myös omakoti- ja paritalot voivat tilata pesupalvelun, jos ne sijaitsevat pesureitin varrella. Pesureitit myötäilevät biojätteen keräysreittejä.

Palvelu on saatavilla vain taajamiin. Tilauksia otetaan vastaan 9.4. asti. Astiapesut voi tilata nettilomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Hinnat ja lisätiedot

Loppujäteastioiden pesun hinta on Kouvolassa ja Iitissä 13,24 €/astia (sis. alv 24%) ja Kotkassa 13,01 €/astia (sis. alv. 24%).

Biojäteastioiden ja muiden hyötyjäteastioiden pesun hinta on Kouvolassa ja Iitissä 13,92 €/astia (sis. alv 24%) ja Kotkassa 12,06 €/astia (sis. alv. 24%).

Hintaan sisältyy pesun yhteydessä tehtävä jäteastian tyhjennys.

Jäteastiat pestään koneellisesti. Laite puhdistaa säiliön sisäpinnan, mutta ei kannen sisäpintaa eikä astian ulkopintoja. Kaksoispohjalliset tai rikkoutuneet astiat eivät sovellu pesuun.