Jätehuoltomääräysten mukaan biojäteastiat tulee pestä vähintään kahdesti vuodessa, loppujäteastiat vähintään kerran vuodessa ja muut jäteastiat tarvittaessa, likaavaa jätettä keräävät vähintään kerran vuodessa. Astiat voi pestä itse, mutta tarjolla on myös maksullinen pesupalvelu. Kymenlaakson Jäte tarjoaa maksullista jäteastioiden pesupalvelua Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taajamissa kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin.

Tänä keväänä jäteastioiden pesut suoritetaan Mäntyharjulla viikon 21 aikana.

Tiedotamme Kouvolan, Iitin ja Kotkan kevään pesujen aikatauluista myöhemmin.

Tilaukset ja lisätiedot

Ilman erillistä tilausta pestään taloyhtiöiden loppu- ja biojäteastiat. Mikäli taloyhtiö hoitaa loppu- ja biojätejäteastioiden pesun muulla tavalla, tulee pesun mahdollinen peruminen tehdä viimeistään 5.5. 

Pakkausjäteastioita (muovipakkaukset, kartonkipakkaukset, pienmetalli, lasipakkaukset), jotka ovat Kymenlaakson Jätteen järjestämissä kuljetuksissa. pestään vain tilauksesta. Tilauksia otetaan vastaan 5.5. asti.

Myös omakoti- ja paritalot voivat tilata pesupalvelun, jos ne sijaitsevat pesureitin varrella. Palvelu on saatavilla vain taajamiin.

Astiapesut voi tilata tai peruuttaa nettilomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Hinnat:

Loppu-, bio- ja pakkausjäteastioiden pesun hinta20,75 €/astia (sis. alv 24%)

Pesun hinta on sama eri kokoisille jäteastioille (120-660l). Hintaan sisältyy pesun yhteydessä tehtävä jäteastian tyhjennys.

Jäteastiat pestään koneellisesti. Laite puhdistaa säiliön ja kannen sisäpinnat. Kaksoispohjalliset tai rikkoutuneet astiat eivät sovellu pesuun.