Jätehuoltomääräysten mukaan biojäteastiat tulisi pestä vähintään kahdesti vuodessa ja muut jäteastiat vähintään kerran vuodessa. Astiat voi pestä itse, mutta tarjolla on myös maksullinen pesupalvelu. Kymenlaakson Jäte tarjoaa maksullista jäteastioiden pesupalvelua Kouvolan ja Iitin taajamissa kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin.

Tänä syksynä pesut alkavat syyskuun puolessavälissä ja jatkuvat lokakuun loppuun saakka (viikot 38-44).

Ilman erillistä tilausta pestään niiden taloyhtiöiden biojäteastiat, jotka ovat mukana Kymenlaakson Jätteen järjestämissä kuljetuksissa. Myös taloyhtiöiden loppujäteastioille voi saada pesun, mutta se on tilattava erikseen. Palvelun voi tilata myös omakoti- ja paritaloihin, jos ne sijaitsevat pesureitin varrella. Pesureitit myötäilevät biojätteen keräysreittejä.

Palvelu on saatavilla vain taajamiin. Tilauksia otetaan vastaan 12.9. asti. Astiapesut voi tilata nettilomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Loppujäteastian pesun hinta on 12,56 € (sis. alv 24%). Biojäteastian pesun hinta on 13,02 € (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy jäteastian tyhjennys pesun yhteydessä. Pesu laskutetaan jätelaskun yhteydessä.

Jäteastiat pestään koneellisesti. Laite puhdistaa säiliön sisäpinnan, mutta ei kannen sisäpintaa eikä astian ulkopintoja. Kaksoispohjalliset tai rikkoutuneet astiat eivät sovellu tähän pesuun.