Kotien loppujäteastiat tulisi pestä vähintään kerran vuodessa. Astian voi pestä itse, mutta tarjolla on myös maksullinen pesupalvelu. Kymenlaakson Jätteen järjestämän palvelun voi tilata Kouvolan ja Iitin omakoti- ja paritaloihin silloin, jos kiinteistö sijaitsee pesuauton reitin lähellä.

Pesuautot kiertävät syys-lokakuussa Kouvolan ja Iitin kerros- ja rivitaloalueilla. Reitin lähellä asuvat omakoti- ja paritaloasukkaat voivat halutessaan tilata maksullisen pesupalvelun.

Palvelu tulee tilata 20.9.2017 mennessä. Tilauksen voi tehdä nettilomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluun, p. 05 744 3474.

Tämän syksyn astiapesut aloitetaan loppujäteastioiden pesulla viikolla 39. Pesukierrosten kesto riippuu reiteille ilmoitettujen kohteiden määrästä. Tarkkaa pesupäivää ei pystytä osoittamaan.

Loppujäteastian pesun hinta on voimassa olevan taksan mukainen 18,60 € (hinta sis. alv 24 %). Hintaan sisältyy pesun yhteydessä tehtävä jäteastian tyhjennys, jos pesu tapahtuu kaksi päivää ennen tai jälkeen tavanomaista tyhjennyspäivää. Pesu laskutetaan normaalissa jätelaskussa.

Jäteastia pestään koneellisesti. Laite puhdistaa säiliön sisäpinnat, mutta ei kannen sisäpintaa eikä astian ulkopintoja. Kaksoispohjalliset jäteastiat tai rikkoutuneet astiat eivät sovellu tähän pesuun.

Pesuautot kiertävät Kouvolassa ja Iitissä kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin.