Joulukuusia ei enää noudeta taloyhtiöistä tai muilta asuinkiinteistöiltä, mutta asukkaat voivat toimittaa kuusensa maksutta jäteasemille tai kiertävään keräykseen

Joulukuusen voi pyhien jälkeen hyödyntää omatoimisesti esimerkiksi polttopuina tai hakettaa ja kompostoida omassa kompostorissa. Asukkaat voivat tuoda kuusensa maksutta myös kaikille Kymenlaakson Jäte Oy:n jäteasemille sekä keräysautoon, joka kiertää tammikuun toisella viikolla Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa ja Haminassa.

Kuusia ei saa laittaa kodin tai taloyhtiön jäteastioihin. Kuusta ei myöskään tule jättää jäteastian tai -katoksen viereen, koska jäteauto ei ota sitä kyytiin. Kymenlaakson Jäte ei enää tarjoa maksullista joulukuusten noutopalvelua taloyhtiöistä tai muilta asuinkiinteistöiltä. Palvelu on lakkautettu vähäisen kysynnän vuoksi.

Maksutta jäteasemalle aina aukioloaikoina

Asukkaat voivat tuoda joulukuusensa aina maksutta jäteasemille, kun asemat ovat avoinna. Kuusia tuovilta kiinteistönhuoltoyhtiöiltä peritään yritysten palvelumaksu, joka on 12 €/käyntikerta. Jäteasemien yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä.

Jäteasemille voi tuoda maksutta myös perinteiset uudenvuoden tinat, jotka sisältävät lyijyä ja ovat siten vaarallista jätettä. Lyijytinojen myynti kiellettiin jo vuonna 2018.

Kiertävä keräys Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa ja Haminassa viikolla 2

Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa ja Haminassa kiertää tammikuun toisella viikolla joulukuusia ja uudenvuoden tinoja keräävä auto. Auto pysähtyy useilla eri alueiden ekopisteillä. Kuuset ja tinat on tuotava pysähdyspisteelle silloin, kun keräysauto on paikalla. Muina aikoina kuusia ja tinoja ei saa jättää keräyspaikoille.

Keräysaikataulut ja pysähdyspaikat 2023

Keskiviikko 11.1.Myllykoski, vanha Kouvola ja Valkeala
Torstai 12.1.Kausala, Jaala, Kuusankoski, Koria
Perjantai 13.1.Hamina ja Kotka

Joulukuusia ei enää noudeta taloyhtiöistä eikä muilta asuinkiinteistöiltä

Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taloyhtiöille ja taajamien omakotitaloille ei enää tänä vuonna järjestetä maksullista joulukuusien noutopalvelua. Joulukuusien nouto kiinteistöiltä on ollut erikseen tilattava maksullinen lisäpalvelu.

Kuusennoutopalvelu päätettiin lakkauttaa, koska sen tarve on selvästi vähentynyt viime vuosien aikana. Esimerkiksi vuosi sitten nouto tilattiin yli 500 kiinteistölle, mutta alle kolmasosassa niistä oli joulukuusi noudettavaksi. Tarpeettomat kuusitilaukset ovat aiheuttaneet ylimääräistä kirjaamistyötä jätteenkuljetusten asiakaspalvelulle, turhia ajokilometrejä kuljettajille ja laskuja kiinteistöllä käynnistä asiakkaille.

Isännöitsijöille ja asukkaille on tiedotettu palvelun lakkauttamisesta nettisivujen lisäksi mm. joulukuun puolivälissä lähetetyissä uutiskirjeissä.