Joulukuuset ja tinat eivät kuulu kodin jäteastiaan. Kuuset ovat astiaan liian suuria ja uudenvuoden tinat ovat puolestaan vaarallista jätettä. Tinat ja kuuset voi tuoda maksutta keräysautoon, joka kiertää Kotkan, Kouvolan ja Iitin ekopisteillä loppiaisen jälkeen.

Joulukuusia ja uudenvuoden tinoja vastaanottava keräysauto kiertää Elimäen alueella maanantaina 7.1., Iitin, Jaalan ja Valkealan alueella 8.1., Kuusankosken alueella 9.1., Anjalankosken alueella 10.1. ja Kouvolan keskustaajamissa sekä Kotkassa lauantaina 12.1.

>> Katso tästä tarkka aikataulu

Kuuset ja tinat on tuotava pysähdyspisteelle silloin, kun keräysauto on paikalla. Muina aikoina kuusia ja tinoja ei saa jättää keräyspaikoille.

Maksutta jäteasemalle

Asukkaat voivat tuoda joulukuusensa sekä uudenvuoden tinansa maksutta myös jäteasemillemme. Yrityksiltä peritään palvelumaksu 12 €/kerta.

> Katso jäteasemien yhteystiedot

Tilaa noutopalvelu Kotkassa

Kotkassa joulukuusille voi tilata maksullisen noutopalvelun, jossa kuuset otetaan jäteauton kyytiin suoraan kotipihasta. Omakotitalojen asukkaat voivat tilata palvelun 7.1. saakka sähköisestä asioinnista. Palvelun hinta on 6,20 €/kuusi (sis. alv:n 24 %) ja kuusia noudetaan jäteastioiden viereltä 14.1. alkaen.

Taloyhtiöiden kuusennoutopalvelusta tiedotetaan suoraan isännöitsijöille, joten taloyhtiöiden asukkaiden on hyvä noudattaa isännöitsijän antamaa ohjeistusta.