Joulukuusia ja perinteisiä uudenvuoden tinoja ei saa laittaa kodin tai taloyhtiön jäteastioihin. Joulukuusen voi pyhien jälkeen hyödyntää polttopuina tai toimittaa keräykseen. Kuusta ei saa laittaa kodin jäteastiaan. Ei edes pilkottuna. Perinteiset uudenvuoden tinat puolestaan sisältävät lyijyä ja ovat siten vaarallista jätettä. Lyijytinojen myynti kiellettiin vuonna 2018.

Kuuset ja tinat voi tuoda maksutta kaikille Kymenlaakson Jäte Oy:n jäteasemille sekä keräysautoon, joka kiertää tammikuun alussa Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa. Taloyhtiöille ja omakotiasukkaille on lisäksi tarjolla maksullinen kuusennoutopalvelu Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taajamissa. Noutopalvelu on tilattava erikseen.

Kiertävä keräys Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa viikolla 2

Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa kiertää tammikuun alussa joulukuusia ja tinoja keräävä auto. Auto pysähtyy useilla eri alueiden ekopisteillä. Kuuset ja tinat on tuotava pysähdyspisteelle silloin, kun keräysauto on paikalla. Muina aikoina kuusia ja tinoja ei saa jättää keräyspaikoille.

Keräysaikataulut ja pysähdyspaikat 2022

Tiistai 11.1.Elimäki, Anjalankoski, Koria, Kausala ja Jaala
Keskiviikko 12.1.ns. vanha Kouvola ja Valkeala
Torstai 13.1.Kuusankoski
Perjantai 14.1.Kotka

Maksutta jäteasemalle aina aukioloaikoina

Asukkaat voivat tuoda joulukuusensa ja uudenvuoden tinansa maksutta jäteasemillemme aina, kun jäteasemat ovat avoinna. Yrityksiltä peritään palvelumaksu 12 €/kerta.

Jäteasemiemme yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä.

Maksullinen noutopalvelu Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa ja Mäntyharjulla

Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taajamien taloyhtiöille ja omakotiasukkaille on tarjolla tammikuussa myös maksullinen kuusennoutopalvelu suoraan kotipihasta. Palvelu on tilattava etukäteen.

Isännöitsijät ja omakotiasukkaat voivat tilata noutopalvelun asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@kymenlaaksonjate.fi

Tilaukset tulee tehdä 14.1.2022 mennessä.

Kuuset noudetaan viikolta 4 alkaen. Kuusista on poistettava koristeet ennen jätepisteelle vientiä.

Mäntyharjulla palvelun hinta on 6,94 €/kuusi, Kotkassa 6,95 €/kuusi sekä Kouvolassa ja Iitissä 6,39 € /kuusi (sis. alv 24 %). Nouto laskutetaan normaalin jätelaskutuksen yhteydessä. Jos kiinteistölle on tilattu noutopalvelu eikä kuusta löydy jäteastian vierestä määräaikaan mennessä, peritään tästä taksan mukainen hukkanoutomaksu. Mäntyharjulla hukkanoutomaksu on 4,41 €, Kotkassa 2,83 € sekä Kouvolassa ja Iitissä 3,82 € (sis. alv 24 %).