Nopeasti sulava lumi ja routa ovat pehmentäneet teitä ja aiheuttaneet monin paikoin kelirikkoa.

Muistathan ilmoittaa asiakaspalveluumme, jos kiinteistöllesi johtava tie on niin huonokuntoinen, ettei jäteauto pääse sitä pitkin ajamaan. Tyhjennykset voi perua siksi aikaa, että tien kunto paranee, tai astian voi siirtää paremman tien varteen.

Mikäli tiellä ei ole painorajoituksesta kertovaa merkkiä, ei vastuu mahdollisista jäteautolle tapahtuvista vaurioista ole yksin kuljetusliikkeellä.

Monella yksityistiellä on kuitenkin rajoitettu liikennettä ja asetettu tielle painorajoitus. Painorajoitetulle tielle ei voi ajaa jäteautolla ilman erillistä lupaa.

Mikäli tiehoitokunta haluaa antaa ajoluvan 20 tonnia painavalle jäteautolle, tulee tästä ilmoittaa Kymenlaakson Jäte Oy:n asiakaspalveluun. Ilmoituksen tekee tiehoitokunta.

Ilmoitus poikkeusluvasta ajaa painorajoitetulla tiellä

Ilmoituksen voi tehdä asiointipalvelussa, postitse tai sähköpostin välityksellä:
• asiakaspalvelu(at)kymenlaaksonjate.fi
• Kymenlaakson Jäte Oy, Ekokaari 50, 46860 Keltakangas

Ilmoituksen voi tehdä myös vapaamuotoisesti sähköpostilla, mutta tällöinkin viestiin tulee kirjata kaikki lomakkeessa pyydetyt tiedot.

Jos poikkeuslupaa ei ole

Jos ajolupaa ei ole, mutta tien varrella asuva haluaa jäteastiansa tyhjennettävän, tulee astia siirtää sellaiseen paikkaan, josta jäteauto pääsee sen tyhjentämään.

Astian siirrosta on ilmoitettava Kymenlaakson Jäte Oy:n asiakaspalvelulle osoitteeseen asiakaspalvelu(at)kymenlaaksonjate.fi.