Tuomme jäteaseman palvelut Pyhtäälle lauantaina 13. toukokuuta klo 9–13 osoitteeseen Malminsuontie 2. Jäteasemalle voi tuoda enintään henkilöauton peräkärryyn mahtuvan määrän sellaisia lajiteltuja jätteitä, jotka eivät mahdu tai joita ei voi laittaa kodin jäteastioihin tai ekopisteiden keräysastioihin. Öljyä otetaan vastaan vain pieniä määriä, ei tynnyreitä.

Keräykseen voi tuoda maksutta myös poistotekstiilit. Lisäksi jäteasemapäivässä on tänä vuonna mukana myös Goodwill-kierrätysmyymälän käyttökelpoisten tavaroiden keräyspalvelu.

Aika: lauantai 13.5. kello 9-13

Paikka: Malminsuontie 2 (Pyhtään Salen iso parkkipaikka).

Mitä keräykseen voi tuoda?

Kiertävällä jäteasemalla on voimassa sama hinnasto kuin muillakin Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla. Osa kotitalouksien jätteistä otetaan vastaan maksutta ja osasta peritään maksu.

Maksuttomat jätteet:

Maksulliset jätteet:

Maksuvälineenä käyvät pankki- ja luottokortit sekä MobilePay.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, asbestia eikä pilaantuvaa talousjätettä.

Goodwillin käyttökelpoisten tavaroiden keräykseen voi tuoda maksutta siistejä ja ehjiä:

  • vaatteita, kenkiä ja kodintekstiilejä
  • astioita ja kodintavaroita
  • harrastusvälineitä ja kirjoja
  • huonekaluja.

Käyttökelpoiset tavarat viedään Goodwill-kierrätysmyymälään ja niistä saatu tuotto käytetään kokonaisuudessaan paikalliseen työllistämistoimintaan. Lisätietoa: www.goodwill.fi

Palveluja perusmaksulla

Tiesitkö, että merkittävä osa jäteasemien sekä kiertävien jäteasemien kuluista rahoitetaan perusmaksulla? Jätehuollon perusmaksu (entinen ekomaksu) on asuntokohtainen vuosimaksu, jolla rahoitetaan asukkaille käyttöhetkellä maksuttomia tai alikatteisia jätehuoltopalveluja sekä jätehuollon viranomaistoimintaa. Lue lisää perusmaksusta täältä.