Kymenlaakson Jätteen kiertävä jäteasema pistäytyy heinäkuussa Kouvolan Vuohijärvellä, Tuohikotissa ja Kaipiaisissa sekä Iitin Vuolenkoskella. Kiertävällä jäteasemalla otetaan jätteitä vastaan samoin periaattein ja hinnoin kuin kiinteillä jäteasemillakin. Huomaathan, että tänä vuonna Vuolenkoskella jäteasema palvelee totutusta poiketen klo 14-20.

Jäteaseman mukana kiertää myös Goodwill-kierrätysmyymälän käyttökelpoisten tavaroiden keräyspalvelu, johon voi tuoda ehjiä kodin tavaroita, tekstiilejä ja huonekaluja. Käyttökelpoiset tavarat viedään Goodwill-kierrätysmyymälään ja niistä saatu tuotto käytetään kokonaisuudessaan paikalliseen työllistämistoimintaan. Lisätietoa: www.goodwill.fi

Aikataulu 2023

ti 18.7.
klo 10-16
Vuohijärvient. ekopiste, Hiekkakuja 1
ke 19.7.
klo 10-16
TuohikottiVPK:n talo, Seuratie 8
to 20.7.
klo 10-16
KaipiainenSale, Kaipiaistentie 14
pe 21.7.
klo 14-20
Vuolenkoski

Kyläkeskuksen piha,
Vuolenkoskentie 1471
Öljyn imuauto mukana!

Ohjeita palvelun käyttäjille

Kiertävällä jäteasemalla otetaan vastaan sellaisia jätteitä, jotka eivät mahdu tai joita ei voi laittaa kiinteistön jäteastioihin tai ekopisteiden keräysastioihin. Jäteasemalle voi tuoda enintään henkilöauton peräkärryllisen verran lajiteltua jätettä.

Maksutta otetaan vastaan kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja kodin sähkölaitteet. Öljyä otetaan vastaan vain pieniä määriä, ei tynnyreitä (poikkeuksena Vuolenkoski, jossa on mukana öljyn imuauto).

Kiertävällä jäteasemalla otetaan poikkeuksellisesti vastaan myös autonrenkaat.

Maksullisista jätteistä peritään jäteasemien hinnaston mukainen maksu. Maksuvälineinä käyvät pankkikortti sekä MobilePay.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, asbestia eikä pilaantuvaa talousjätettä.

Goodwillin käyttökelpoisten tavaroiden keräykseen voit tuoda maksutta siistejä ja ehjiä:

  • vaatteita, kenkiä ja kodintekstiilejä
  • astioita ja kodintavaroita
  • harrastusvälineitä kirjoja yms.
  • huonekaluja, kodinkoneita ja elektroniikkalaitteita
  • polkupyöriä, mopoja ja ruohonleikkureita

Perusmaksu mahdollistaa kiertävän jäteaseman toiminnan

Tiesitkö, että perusmaksulla rahoitetaan ja mahdollistetaan myös kiertävän jäteaseman toiminta? Jätehuollon perusmaksu (entinen ekomaksu) on asuntokohtainen vuosimaksu, jolla rahoitetaan asukkaille käyttöhetkellä maksuttomia tai alikatteisia jätehuoltopalveluja sekä jätehuollon viranomaistoimintaa. Lue lisää täältä.