Monelle meistä tilanne on tuttu. Hyvästä arkivaatteesta rikkoutuu vetoketju tai ratkeaa sauma. Hyväkuntoista vaatetta ei raaskisi heittää poiskaan, mutta itsekään ei osaa tai ehdi sitä korjaamaan. Mitä tehdä?

Tähän tilanteeseen tulee avuksi uusi korjaa.se -palvelu. Palvelusta löytyvät Kymenlaakson, Mäntyharjun ja Lapinjärven korjausta ja huoltoa tarjoavat yritykset kätevästi yhdestä paikasta.

– Tutustuin Pirkanmaalle tehtyyn palveluun jätehuollon kollegojen tapaamisessa, ja innostuin siitä välittömästi, kertoo viestintäpäällikkö Anne Sironen Kymenlaakson Jäte Oy:stä.

– Joulukuussa tilasimme palvelun Ekokumppanit Oy:ltä, joka oli rakentanut palvelun Pirkanmaalle. Alkuvuoden aikana projektityöntekijä Petra Kautonen kartoitti toimialueeltamme löytyvät korjaus- ja huoltoyritykset, otti niihin yhteyttä ja rakensi kokonaisuuden.

Palveluun saatiin kerättyä noin 80 yritystä toimialueelta. Yritykset on palvelussa luokiteltu kymmeneen kategoriaan sen mukaan, mitä ne korjaavat. Tuoteryhmät ovat: huonekalut, kengät ja jalkineet, kodinkoneet ja laitteet, korut ja kellot, pienkoneet, polkupyörät, puhelimet ja tietokoneet, soittimet, vaatteet ja tekstiilit sekä valaisimet.

Palveluun pääsee mukaan myöhemminkin, ja sivuston yritystiedot tullaan tarkistamaan vuosittain. Vastuu tietojen oikeellisuudesta on tiedot antaneella yrityksellä. Näkyvyys on yritykselle maksuton. Jos yrityksellä on kotisivu, sivustolta löytyy sinne linkki.

– Ihmiset hakevat usein tietoa yrityksistä googlaamalla, mutta sitä kautta löydetyt tiedot eivät välttämättä ole ajan tasalla, Sironen toteaa.

– Täällä jätehuollossa olemme nähneet, että ihmiset heittävät pois paljon tavaraa, joka on vähän käytettyä tai vain vähän rikki. Meidän tehtävämme on neuvoa asukkaita, jotta jätettä syntyisi vähemmän, sanoo Sironen.

Tutustu palveluun: korjaa.se/kymenlaakso/