Kotkan alueen jätteenkuljetuksissa on ollut ongelmia alkuvuoden aikana. Jäteastian tyhjennyspäivä on voinut siirtyä kahdella tai useammallakin päivällä totuttua myöhemmäksi. Normaali palvelulupaus jätteenkuljetuksissa on +/- 1 päivä.

Erityistä haastetta jätteenkuljetuksiin on tuonut runsas lumen määrä. Moni tie on kaventunut lumen takia paljon, ja teiden varsille pysäköidyt autot tekevät ajoväylät vieläkin ahtaammiksi. Sään lauhtuminen tekee tiet loskaiksi ja upottaviksi painaville jäteautoille.

– Joihinkin paikkoihin meneminen saattaa viedä kauankin aikaa, kun etsimme ajokunnossa olevaa tietä, jonka kautta asiakkaalle pääsee, harmittelee työnjohtaja Katja Pakkanen Remeo Oy:ltä.

Asukkaat ja taloyhtiöt voivat helpottaa jäteautonkuljettajien työtä huolehtimalla hyvin lumitöistä jäteastioiden, jätekatosten tai jäteastiasuojien ympärillä.

Lumitilanteen lisäksi jätteenkuljetuksia ovat viivästyttäneet kalusto-ongelmat ja vuodenvaihteessa muuttuneet reitit. Kuljetusreittejä työstetäänkin vielä paremmiksi yhdessä urakoitsijan kanssa. Jätteenkuljetuksiin on myös tilattu lisää työvoimaa eri kuljetusyrityksiltä.

– Tavoitteenamme on saada tilanne mahdollisimman pian normaaliksi. Olemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta hyvin pahoillamme ja toivomme asukkailta ymmärrystä, sanoo asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä Kymenlaakson Jätteeltä.