Kymenlaakson Jäte järjestää huhti- ja toukokuussa Kotkan toritapahtumiin neuvontapisteen, jonne asukkaat voivat tulla kyselemään jätehuollosta ja kierrätyksen ajankohtaisista asioista.

Kymenlaakson Jätteen neuvontateltta on mukana toritapahtumissa seuraavasti:

  • Kotkan kauppatorilla markkinapäivänä to 7.4. klo 7-14
  • Karhulan torin kevätmarkkinoilla su 17.4. klo 7-14
  • Sapokan kalamarkkinoilla pe 20.5. ja la 21.5. klo 10-16

Neuvontapisteellä Kymenlaakson Jätteen työntekijät vastaavat asukkaiden kysymyksiin mm. jätteenkuljetuksesta, keräyspalveluista, jäteasemapalveluista ja lajittelusta.

Kotkan alueelle on lisätty keräyspalveluja

Kymenlaakson Jäte tuottaa asukkaiden tarvitsemat jätehuollon palvelut Kotkassa. Tärkeimmät ovat tietenkin jätteenkuljetus ja Heinsuon jäteasema. Lisäksi vuoden aikana järjestetään muutamia aikataulun mukaan kiertäviä keräyksiä mm. vaarallisten jätteiden, sähkölaitteiden ja metalliromujen saamiseksi talteen. Puutarhajätteille on järjestetty maksullinen noutopalvelu keväisin ja syksyisin.

Tänä keväänä on aloitettu uutena palveluna maksullinen isojen jätteiden noutopalvelu yhteistyössä Sotek-säätiön kanssa. Uutta on myös tulevana kesänä kahdesti – kesä- ja elokuussa – toteutettava keräystempaus Kuutsalon saaressa. Kuutsalon tempauspäivissä otetaan vastaan vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua.

Kotka on yksi Kymenlaakson Jäte Oy:n omistajista

Kymenlaakson Jäte on hoitanut jätehuoltoa Kotkan alueella vuodesta 2012 lähtien. Kotka on Kymenlaakson Jätteen yksi omistaja. Lisäksi omistajina on 8 muuta kuntaa. Kymenlaakson Jäte hoitaa jätehuollon palveluja Kymenlaakson, Lapinjärven ja Mäntyharjun alueella.