Kymenlaakson Jäte jatkaa suosittua Kotkansaaren kierrätyspistettä vakituisena palveluna. Piste palvelee maanantaista 3.7. alkaen Goodwill-myymälän yhteydessä, osoitteessa Kymenlaaksonkatu 18. Kierrätyspisteellä voi asioida myymälän aukioloaikoina, arkisin klo 10–17 ja lauantaisin klo 10–14.

Kierrätyspisteelle voi tuoda pieniä sähkölaitteita ja pieniä metallijätteitä sekä pieniä määriä kodin vaarallisia jätteitä ja kotitalouksien tietoturvapaperia. Kaikkia näitä otetaan vastaan maksutta. Muita jätelajeja ei oteta vastaan, vaan ne on toimitettava Heinsuon jäteasemalle.

Lisätietoa vastaanotettavista jätteistä ja kierrätyspisteestä saa täältä.

Kierrätyspisteellä otetaan vastaan vain pieniä jätteitä, jotka asukas jaksaa kantaa käsissään. Jos jäte mahtuu tavalliseen kaupan muovikassiin, on se sopivan kokoinen kierrätyspisteelle. Suurempia jätteitä tai auto- ja peräkärrykuormia ei voida ottaa vastaan, koska tilaa on vähän. Näissä palvelee edelleen Heinsuon jäteasema, missä sähkölaitteet, metallit ja vaaralliset jätteet otetaan myös maksutta vastaan.

Kotkansaaren kierrätyspisteellä on tarkoitus palvella ennen kaikkea niitä keskustan asukkaita, joilla ei ole käytettävissään autoa.

Kierrätyspistettä kokeiltiin viime talvena, joulu-tammikuun aikana samassa paikassa kuukauden ajan. Kävijöitä oli kokeilun aikana yhteensä yli 1 300. Palvelu sai asukkailta paljon kiitosta ja sille toivottiin jatkoa. Nyt kierrätyspisteen toimintaa on tarkoitus jatkaa vakituisena palveluna.