Jäteastian tyhjennysviikko ja -päivä voivat vaihtua ja jatkossa pihassa käyvä jäteautokin on erinäköinen.

Kouvolassa ja Iitissä alkaa uusi jätteenkuljetuksen urakkakausi 1. heinäkuuta. Kouvolassa ja Iitissä on kolme kuljetusaluetta, joiden rajoja on hieman muutettu. Myös urakoitsijat alueilla vaihtuvat.

Muutosten vuoksi jätteenkuljetusasiakkaiden jäteastian tyhjennysviikko ja päivä voivat vaihtua. Konkreettisesti muutos näkyy myös niin, että heinäkuusta lähtien pihassa käy erinäköinen ja erivärinen jäteauto.

Uuden urakkajakson käynnistyessä tyhjennysreittejä järkeistetään niin, että esimerkiksi kaikki samalla kadulla olevat 2 viikon välein tyhjennettävät kohteet siirretään saman viikon reitille. Näin jäteauton käyntejä asuinkaduilla saadaan vähennettyä.

Tyhjennysrytmin muutoksesta johtuvasta mahdollisesta ylimääräisestä tyhjennyksestä ei peritä maksua. Jos jäteastian tyhjennys viivästyy uusien ajoreittien vuoksi ja astia ehtii täyttyä, voi jäteastian viereen laittaa 200 litran lisäsäkin asumisesta syntyville jätteille. Se noudetaan veloituksetta ensimmäisen tyhjennyksen yhteydessä.

Uudessa urakassa pyritään vähentämään kuljetusten päästöjä hyvällä reittisuunnittelulla, biokaasulla kulkevilla jäteautoilla ja ottamalla käyttöön kaksilokeroisia jäteautoja, jotka pystyvät kerralla kuljettamaan kahta eri jätelaatua.