Asukkaiden mielestä Suomen parasta jätehuoltoa tehdään Kouvolassa. Kouvolan jätehuolto nousi jo toistamiseen ykkössijalle FCG:n tekemässä kyselyssä, jossa selvitettiin asukkaiden tyytyväisyyttä yhdyskuntateknisiin palveluihin. Kouvola oli jätehuollon ykkösenä myös edellisellä kerralla kaksi vuotta sitten.

Tyytyväisyyttä jätehuoltoon mitattiin kuudella eri kysymyksellä. Kun näiden tulokset lasketaan yhteen, nousi Kouvola selvästi kärkisijalle. Asukkaat antoivat arvosanat asteikolla 1-5. Kouvola oli kyselyn ainut kunta, jonka jätehuollon kokonaisarvosana ylitti neljän (4,09).

FCG:n kysely tehdään vuosittain, mutta kaikki kunnat eivät välttämättä aina lähde mukaan tutkimukseen. Tällä kertaa kysely tehtiin 27 kunnassa. Suuremmista kaupungeista mukana olivat tällä kertaa mm. Oulu, Kuopio, Helsinki, Vantaa, Espoo ja Turku. Kouvola oli mukana viimeksi vuonna 2014, ja silloinkin se sijoittui jätehuollossa ensimmäiselle sijalle.

Kouvolalaiset olivat erityisen tyytyväisiä suurista jätteistä eroon pääsyyn ja vaarallisten jätteiden keräyspisteiden sijaintiin. Nämä molemmat on asukkaiden mielestä hoidettu paremmin kuin muissa kunnissa.

– Hyvä ja toimiva palvelu on vuosien kehittämisen tulos, ja kehittämistä jatketaan edelleen. Meillä on loistava ja osaava henkilökunta sekä tietysti mukavat asiakkaat. Kiitos kuuluu heille, toteaa jäteasemista vastaava kenttäpäällikkö Janne Karhu Kymenlaakson Jätteeltä.

Kyselyn raporttiin pääsee Kouvolan kaupungin sivuilta: http://www.kouvola.fi/index/uutiset/2016/10/kouvolalaisettyytyvaisiajatehuoltoon.html.