Kouvolassa järjestetään jälleen tutut Tavaranvaihtopäivät marraskuun viimeisellä viikolla. Tapahtuma järjestetään kävelykatu Manskin varrella, entisen Suomalaisen kirjakaupan tiloissa. Ovet ovat avoinna perjantaina 27.11. kello 10–17 ja lauantaina 28.11. kello 10–14.

Tuo tullessas, vie mennessäs

Tavaranvaihtopäivien ideana on ”tuo tullessas, vie mennessäs”. Tavaranvaihtoon voi siis tuoda käyttökelpoisia, mutta itselle tarpeettomia tavaroita ja viedä mukanaan mitä haluaa – ilmaiseksi.

– Näin säiden kylmentyessä talvisille ulkovaatteille on varmasti kysyntää. Ja joulun alla myös ylimääräiset joulun tavarat kuten koristeet ja kynttilänjalat löytävät helposti uuden kodin. Hyväkuntoiset lelut ovat aina kysyttyjä, mainitsee Anne Sironen Kymenlaakson Jäte Oy:ltä.

Tavaranvaihtoon voi tuoda hyväkuntoisia vaatteita, astioita, pieniä kodinkoneita ja vaikkapa koruja. Kirjoja tapahtumassa ei kuitenkaan voida ottaa vastaan. Tavaranvaihtopäiviä ei ole tarkoitettu jälleenmyyjille.

Liikenneturva testaa heijastimia ja kahvila palvelee

Liikenneturva kutsuu ihmiset kierrättämään tarpeettomaksi käyneitä heijastimia uusille käyttäjille. Samalla heijastimien kunto testataan, ja eteenpäin annetaan vain hyväkuntoiset ja turvalliset heijastimet. Lisäksi tapahtumassa toimii myös pieni kahvila, jonka järjestää Korttelikotiyhdistys ry. Kahvila on avoinna koko tapahtuman ajan.

Osa Jätteen vähentämisen viikkoa

Perinteisiä tavaranvaihtopäiviä on Kouvolassa järjestetty jo ainakin kuuden vuoden ajan. Nykyisin tapahtuma pyritään järjestämään kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tämän syksyn Tavaranvaihtopäivät järjestetään eurooppalaisella Jätteen vähentämisen viikolla (EWWR), jota vietetään 21.-29.11.2015. Muut suomalaiset viikon tapahtumat löytyvät sivuilta www.ewwr.fi

Tapahtuman järjestää Kerkko eli Kouvolassa toimiva Kestävän kehityksen verkosto, jonka toimijoista ovat tällä kertaa tapahtumaa järjestämässä Kouvolan kaupunki, Kymenlaakson Jäte Oy, Kymenlaakson Martat ry ja Liikenneturva.