Joulukuusia ja perinteisiä uudenvuoden tinoja ei saa laittaa kodin tai taloyhtiön jäteastioihin. Kuuset ovat astiaan liian suuria. Perinteiset uudenvuoden tinat puolestaan sisältävät lyijyä ja ovat siten vaarallista jätettä. Lyijytinojen myynti kiellettiin vuonna 2018. Kuuset ja tinat voi tuoda maksutta kaikille Kymenlaakson Jäte Oy:n jäteasemille sekä keräysautoon, joka kiertää tammikuun alussa Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa. Taloyhtiöille ja omakotiasukkaille on lisäksi tarjolla maksullinen kuusennoutopalvelu Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taajamissa. Noutopalvelu on tilattava erikseen.

Maksutta jäteasemalle aina aukioloaikoina

Asukkaat voivat tuoda joulukuusensa ja uudenvuoden tinansa maksutta jäteasemillemme aina, kun jäteasemat ovat avoinna. Yrityksiltä peritään palvelumaksu 12 €/kerta.

Jäteasemiemme yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä.

Kiertävä keräys Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa viikolla 1

Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa kiertää tammikuun alussa joulukuusia ja tinoja keräävä auto. Auto pysähtyy useilla eri alueiden ekopisteillä.

Keräysauto kiertää maanantaina 4.1. Elimäellä, Anjalankoskella, Korialla, Kausalassa ja Jaalassa, tiistaina 5.1. ns. vanhan Kouvolan ja Valkealan alueella, torstaina 7.1. Kuusankoskella ja perjantaina 8.1. Kotkassa.

Tarkat keräysaikataulut ja pysähdyspaikat löydät täältä.

Kuuset ja tinat on tuotava pysähdyspisteelle silloin, kun keräysauto on paikalla. Muina aikoina kuusia ja tinoja ei saa jättää keräyspaikoille.

Maksullinen noutopalvelu Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa ja Mäntyharjulla

Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taajamien taloyhtiöille ja omakotiasukkaille on tarjolla tammikuussa myös maksullinen kuusennoutopalvelu suoraan kotipihasta. Palvelu on tilattava etukäteen.

Isännöitsijät ja omakotiasukkaat voivat tilata noutopalvelun jätteenkuljetusten asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu(a)kymenlaaksonjate.fi tai p. 05 744 3474 (ma-pe 9-15).

Mäntyharjulla tilaukset tulee tehdä 8.1.2021 mennessä. Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa tilauksia otetaan vastaan 13.1.2021 asti.

Etukäteen tilatut noudot tehdään viikolta 3 alkaen.

Mäntyharjulla palvelun hinta on 6,91 €/kuusi, Kotkassa 6,85 €/kuusi sekä Kouvolassa ja Iitissä 6,31 € /kuusi. Nouto laskutetaan normaalin jätelaskutuksen yhteydessä. Jos kiinteistölle on tilattu noutopalvelu eikä kuusta löydy jäteastian vierestä määräaikaan mennessä, peritään tästä hukkanoutomaksu. Mäntyharjulla hukkanoutomaksu on 4,35 €, Kotkassa 2,07 € sekä Kouvolassa ja Iitissä 3,01 €.