Kymenlaakson Jäte järjestää yhdessä Lassila&Tikanojan ja Kymen Saaristoliikenteen kanssa maksuttoman jätteidenkeräyspalvelun Kuutsalon ja Haapasaaren asukkaille kahtena elokuun lauantaina.
Vastaan otetaan vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita. Lisäksi keräykseen voi tuoda hätäraketteja, jauhesammuttimia ja autonrenkaita. Keräys on tarkoitettu saaristossa asuville tai mökkeileville.

Kuutsalossa keräys järjestetään lauantaina 12.8. klo 10–13 ja Haapasaaressa seuraavana lauantaina, 19.8. klo 10–13. Keräyspaikkana on yhteysaluksen laituri.

Kymenlaakson Jäte järjestää kesäisin saaristokeräyksiä Haapasaaren ja Kuutsalon lisäksi myös Pyhtään Kaunissaaressa, jossa keräys tehtiin kesäkuussa.

Ohjeita keräykseen tuleville

Jätteet on tuotava keräykseen silloin, kun keräyslavat ja jätteitä vastaanottava henkilökunta on paikalla eli keräyspäivänä klo 10–13. Jätteitä ei saa jättää alueelle etukäteen.

Vaarallista jätettä ovat mm. maalit, lakat, liimat, liuottimet, jäteöljyt, kasvinsuojelu- ja torjunta-aineet, akut, paristot, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet.

Sähkölaitteita ovat kaikki kotitalouksien sähköllä, akulla tai paristoilla toimivat laitteet.

Metalliromua ovat esimerkiksi pellit, räystäskourut, metalliputket, polkupyörät, kiukaat (ilman kiviä) ja sellaiset metallikappaleet, joiden materiaalista vähintään puolet on metallia.

Lisää lajitteluohjeita verkkosivuilta.

Lisätiedot: Janne Karhu, kenttäpäällikkö, Kymenlaakson Jäte Oy, p. 040 847 4288