Lapinjärvellä kerätään vaarallista jätettä

Lapinjärvellä järjestetään kiertävä jätekeräys lauantaina 27.5. Keräyskierroksella kokeillaan tänä keväänä entistä laajempaa jätteiden vastaanottoa.

Keräyksessä otetaan tuttuun tapaan maksutta vastaan kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Tällä kertaa keräykseen voi tuoda maksua vastaan myös puhdasta puuta, energiajätettä, lajittelematonta jätettä sekä hyödyntämiskelvotonta jätettä.

Maksuvälineenä käy kortti tai käteinen. Hinnasto on sama kuin jäteasemillakin:

  • puhdas puujäte 4 €/m3
  • energiajäte 10 €/m3
  • lajittelematon jäte 30 €/m3
  • hyödyntämiskelvoton jäte 12 €/m3

Palvelu on tarkoitettu niille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Vaaralliset jätteet, metallit ja sähkölaitteet otetaan Korsmalmin jäteasemalla maksutta vastaan aina jäteaseman aukioloaikoina. Jäteasema palvelee lauantaisin klo 8-13.

Keräysaikataulu lauantaina 27.5.2017

12.00–13.00  Porlammin koulun p-alue, Koulupolku
13.45–14.45  Kirkonkylä, entinen linja-autoasema, Lapinjärventie 1
15.30–16.30  Heikinkylä, Seurojen talo, Hopeabackantie 10
17.15–18.15  Pukaro, koulun piha, Vanhatie 67

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei pidä sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metallin keräykseen voi tuoda metalliromua, kuten polkupyöriä, metallisia huonekaluja, metalliputkia ja –säiliöitä sekä johtoja ja kaapeleita.

Sähkölaitteiden keräykseen kelpaavat kaikki kotitalouksien sähköllä toimivat laitteet. Kukin kävijä voi tuoda keräykseen korkeintaan kolme sähkölaitetta per laitetyyppi.

Puhdasta puujätettä on käsittelemätön tai maalattu, lakattu tai valtattu puu sekä vanerit ja kalustelevyt. Kestopuu eli kyllästetty puu ei kelpaa keräykseen.

Energiajätettä ovat erilaiset muovit (ei PVC-muovi) ja tekstiilit sekä likaantuneet pahvit ja paperit.

Hyödyntämiskelvotonta jätettä ovat PVC-muovit, lasikuitu, muoviletkut, eristevillat.

Lajittelematonta jätettä ovat esimerkiksi sekalaiset remonttijätteet.

Keräykseen ei oteta kotitalouksien tavanomaista loppujätettä (eli ns. sekajätettä), pilaantuvaa jätettä, kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä sellaista metalliromua, joka sisältää vaarallista jätettä.

Isoja öljyeriä ei myöskään kannata tuoda keräykseen. Vähintään 200 litran öljyerille voi saada maksuttoman noudon Lassila & Tikanojan valtakunnallisesta noutopalvelusta, p. 010 636 6031.