Noutopalvelu on tänä vuonna tilattavissa ensimmäistä kertaa myös Miehikkälään ja Pertunmaalle.

Kymenlaakson Jäte järjestää maksullisen muovien noutopalvelun maatiloille. Palvelu on tilattavissa kaikkiin toimialueemme kuntiin: Haminaan, Virolahdelle, Iittiin ja Kouvolaan, Kotkaan, Pyhtäälle, Mäntyharjulle, Lapinjärvelle sekä nyt ensimmäistä kertaa myös Miehikkälään ja Pertunmaalle. Tilauksia otetaan vastaan 1.-25.8. välisenä aikana. Noudot tehdään syyskuussa (viikoilla 36-39).

Keräykseen kelpaavat sellaiset muovit, jotka voidaan uusiokäyttää materiaalina tai hyödyntää energiana. Eri muovilaadut tulee kuitenkin lajitella maatiloilla omiin kasoihinsa ennen noutoa, koska ne vaativat erilaisen jatkokäsittelyn.

Omiin kasoihinsa pitää kerätä seuraavat:

  1. Muovikalvot, kuten auma-, kate- ja paalimuovit, lavahuput ja tavalliset pienet muovisäkit
  2. Kovat muovit, kuten kanisterit ja tynnyrit
  3. Suursäkit
  4. Paaliverkot

Keräykseen ei oteta PVC-muoveja, kuten pressuja, muoviletkuja tai muoviputkia.

Tilaukset verkkolomakkeella

Noutopalvelun voi tilata verkkolomakkeella 1.8. lähtien täältä. Vaihtoehtoisesti noudon voi tilata puhelimitse 1.8. lähtien keräyksen hoitavalta Läänin Kuljetus Oy:ltä numerosta 05 230 7300, arkisin kello 8-15.

Noudon hinta on 17 €/ irto-m3. Maksutapoina käyvät pankki- ja luottokortit, MobilePay ja sähköpostilasku (sähköpostilaskusta peritään laskutuslisä 6,20 €). Hinnat sisältävät alv:n 24 %.

Noutoajankohdat

  • Kotka, Pyhtää, Virolahti, Hamina, Miehikkälä: viikot 36-37
  • Lapinjärvi, Iitti, Kouvola, Mäntyharju, Pertunmaa: viikot 38-39