Aukioloajat säilyivät ennallaan, hinnasto ja maksutavat muuttuivat

Miehikkälän jäteasema siirtyi Kymenlaakson Jäte Oy:n hoidettavaksi 1.1.2023. Miehikkälän kunnanvaltuusto päätti jätehuollon palvelutehtävien siirrosta kuntien omistamalle jäteyhtiölle kokouksessaan 14.11.2022.

Jäteaseman aukioloajat säilyivät siirron jälkeen ennallaan, mutta jätteiden vastaanottohinnasto muuttui. Myös maksutapoihin tuli muutos, kun käteismaksuista luovuttiin. Maksuvälineinä käyvät nyt ainoastaan pankkikortti ja Mobile Pay. Hinnasto ja maksutavat ovat yhtenäiset kaikilla Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla.

Aukioloajat säilyivät ennallaan

Miehikkälän jäteaseman aukioloajat pysyvät samana kuin aiemminkin. Jäteasema palvelee lauantaisin klo 9-13. Lisäksi huhti-lokakuussa asema on avoinna perjantaisin klo 9-17. Jäteaseman puhelinnumero vaihtui, ja uusi numero on 044 493 6831 (numeroon vastataan vain jäteaseman aukioloaikoina).

Hinnasto ja maksutavat muuttuivat

Siirron myötä jäteaseman hinnasto muuttui ja samalla lajittelumahdollisuudet lisääntyivät. Jäteasemalla vastaanotettavien jätelajien määrä lähes tuplaantui. Nyt vastaanotettavia jätelajeja on yhteensä 13.

Miehikkälän jäteasemalla on voimassa sama hinnasto kuin muillakin Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla. Osa kotitalouksien jätteistä otetaan vastaan maksutta ja osasta peritään maksu.

Maksuttomat jätteet: paperi, kartonki, pakkauslasi, metalliromu, kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, kestopuu (alle 1 m3)

Maksulliset jätteet: puujäte, haravointijäte, energiajäte, kaatopaikkajäte, lajiteltava jäte, kestopuu (yli 1 m3 erät)

Jäteasemien koko hinnasto ja lajitteluohjeet löytyvät täältä. Hinnastoesitteitä on saatavilla myös jäteasemalta.

Jäteaseman siirtyminen Kymenlaakson Jätteelle toi muutoksen myös maksutapoihin. Jäteasemalla käyvät nyt maksuvälineinä ainoastaan pankkikortti ja Mobile Pay, kun aiemmin jäteasemalla on voinut maksaa ainoastaan käteisellä.

Myös naapurikuntien asukkaat tervetulleita jäteasemalle

Miehikkälän jäteasemalle ovat tervetulleita kaikki Kymenlaakson Jätteen toimialueen asukkaat asuinkunnasta riippumatta. Jäteasemapalveluita voivat käyttää esimerkiksi Virolahden ja Haminan asukkaat. Vastaavasti miehikkäläläiset voivat halutessaan asioida muilla Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla, joista lähimmät sijaitsevat Haminassa ja Kotkan Jumalniemessä.

Jäteasemalle voi tuoda sellaisia jätteitä, jotka eivät mahdu tai joita ei voi laittaa kodin jäteastioihin tai ekopisteiden keräysastioihin. Jäteasemalle voi tuoda enintään henkilöauton peräkärryyn mahtuvan määrän lajiteltuja jätteitä.

Miehikkälän jäteaseman yhteystiedot:

Muurikkalantie 12, 49700 Miehikkälä

p. 044 493 6831

la 9–13, lisäksi huhti-lokakuussa pe 9–17

Myös muut jätehuollon palvelutehtävät siirtyvät Kymenlaakson Jätteelle

Jäteaseman lisäksi myös muut kunnan vastuulle kuuluvat jätehuoltopalvelut siirtyvät kunnanvaltuuston marraskuisen päätöksen myötä Kymenlaakson Jätteen hoidettavaksi. Ensi heinäkuussa Kymenlaakson Jäte alkaa järjestää lakisääteisiä bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksia taloyhtiöistä ja kunnan kiinteistöiltä. Lisäksi kotitalouksien vaarallisille jätteille, sähkölaitteille ja metalliromuille järjestetään ensi kesänä maksuton keräyskierros. Kymenlaakson Jäte vastaa myös jätehuollon viestinnästä ja neuvonnasta sekä RINKI Oy:n ekopisteverkostoa täydentävien ekopisteiden hoidosta.

Miehikkälä on ollut Kymenlaakson Jäte Oy:n osakas vuodesta 1997 lähtien. Jätehuoltoyhtiön muita osakkaita ovat Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lapinjärvi, Mäntyharju, Pyhtää, Virolahti ja Pertunmaa.