Muovipakkausten lajittelu on hyvin hallussa kotkalaisissa kodeissa. Taloyhtiöiden ja pientalojen muovinkeräysastioihin kertyy vain 14 % sinne kuulumatonta jätettä.

– Tulokset olivat erittäin hyvät, vaikka keräyskokeilu oli tutkimuksen aikaan ollut käynnissä vasta vuoden verran. Kiitos asukkaille hyvästä lajittelusta, iloitsee laatu- ja kehityspäällikkö Annika Aalto-Partanen Kymenlaakson Jäte Oy:stä.

87 % oikein lajiteltuja muovipakkauksia

Kymenlaakson Jäte tutki kotkalaisista taloyhtiöistä ja pientaloista kerättyä muovipakkausjätettä kesäkuussa. Tutkittavaksi otettiin kaksi muovikuormaa, jotka oli kerätty ympäri Kotkaa. Tutkimus toteutettiin yhteistyössä XAMK:in ympäristöteknologian opiskelijan Antti Hämäläisen kanssa.

86 % tutkitusta jätteestä oli oikein lajiteltua eli muovisia pakkauksia. 7 % jätteestä oli muuta muovia kuin pakkauksia ja loput 6 % oli muuta jätettä.

Muovipakkausten keräys jatkuu Kotkassa

Muovipakkausten keräys Kotkassa jatkuu edelleen vapaaehtoisena. Mukana on nyt yli 250 kohdetta. Keräykseen voi edelleen tulla mukaan. Lisätietoa keräyksestä ja siihen liittymisestä saa osoitteesta www.kymenlaaksonjate.fi/muovinkerays.

Lisätiedot

Lajittelututkimuksesta:                                     Muovipakkausten kiinteistökeräyksestä:

Annika Aalto-Partanen                                      Virpi Leppälä (lomalla 3.-17.8.)

laatu- ja kehityspäällikkö                                     asiakaspalvelupäällikkö

Kymenlaakson Jäte Oy                                       Kymenlaakson Jäte Oy

p. 040 822 4266                                                p. 0400 290 273

Kotkasta kerättyjä muovipakkausjätteitä tutkittiin lajittelemalla niistä erilleen muovipakkaukset ja muut materiaalit. Kuva: Heidi Nevalainen, Kymenlaakson Jäte Oy.