Kymenlaakson Jäte valmistelee kiinteistökohtaisen muovipakkausten keräyksen aloittamista Mäntyharjulla. Keräys alkaa toukokuussa taajamien taloyhtiöissä. Myös taajamien omakotitalot voivat liittyä keräykseen, jos ne sijaitsevat keräysreitillä.

Keräykseen voi ilmoittautua jo nyt

Ilmoittautuminen keräykseen on alkanut. Mukaan pääsevät kaikenkokoiset taloyhtiöt sekä omakotitalot, jotka sijaitsevat Mäntyharjun keskustaajamassa.

Isommille taloyhtiöille keräykseen liittyminen on velvoite. Kymen jätelautakunnan jätehuoltomääräysten mukaan vähintään 10 asunnon taloyhtiöiden on liityttävä muovipakkausten erilliskeräykseen 1.7.2020 mennessä. Vuoden päästä tästä eli viimeistään 1.7.2021 keräys on aloitettava myös 5-9 asunnon taloyhtiöissä, jos ne sijaitsevat taajamassa. Omakotitaloille keräykseen liittyminen on vapaaehtoista.

Jos keräyksen haluaa aloittaa ensimmäisten joukossa, oma kiinteistö tulee ilmoittaa mukaan huhtikuun alkuun mennessä.

Keräykseen voi ilmoittautua sähköisessä asioinnissa, sähköpostitse asiakaspalvelu(a)kymenlaaksonjate.fi tai puhelimitse 05 744 3474 (ma-pe 9-15).

Keräysastiat pihoihin huhtikuusta alkaen

Keräyksen aloittavien kiinteistöjen tulee hankkia muovipakkauksille erillinen jäteastia. Tarvittaessa sen voi tilata Kymenlaakson Jätteeltä keräykseen liittymisen yhteydessä. Tilattujen astioiden toimittaminen kiinteistöille alkaa huhtikuussa.

Lue lisää muovipakkausten keräyksestä: www.kymenlaaksonjate.fi/palvelut/jatteenkuljetukset/muovinkerays/