Kymenlaakson Jäte Oy on kerännyt muovipakkauksia kotkalaisista taloyhtiöistä noin kuukauden verran. Mukana keräyksessä on myös omakotitaloja. Yhteensä keräyskokeiluun osallistuvia kohteita on tällä hetkellä 44, mutta määrä kasvaa edelleen.

Keräyskokeiluun voi vieläkin päästä mukaan. Ilmoittautua voivat sekä taloyhtiöt että omakotitalot koko Kotkan alueelta. Kokeiluun ilmoittaudutaan täyttämällä lomake osoitteessa www.kymenlaaksonjate.fi/muovinkerays tai ottamalla yhteyttä Kymenlaakson Jätteen asiakaspalveluun.

Raaka-ainetta uusiin muovituotteisiin

Kotipihoista kerättävät muovipakkaukset käsitellään Fortumin (ent. Ekokem) muovijalostamolla Riihimäellä. Siellä käsitellään myös ekopisteillä kerättävät muovit. Muovipakkaukset päätyvät uusien muovituotteiden raaka-aineeksi.

Kotipihan muovipakkausten keräysastiaan kelpaavat samat jätteet kuin ekopisteiden keräykseenkin. Astiaan voi laittaa kaikenlaisia muovisia pakkauksia, kuten elintarvikepakkauksia, pesuainepakkauksia ja muovipusseja. Lajitteluohjeita on osoitteessa www.rinkiin.fi.

Keräys voi säästää jätehuollon kustannuksia

Muovipakkauksista ei peritä käsittelymaksua. Astian tyhjennysmaksu koostuu vain kuljetusmaksusta, perusmaksusta ja arvonlisäverosta. Muovipakkausjäteastian tyhjennyshinta on pienempi kuin samankokoisen loppujäteastian. Moni taloyhtiö on vaihtanut yhden loppujäteastian muovipakkauksille ja säästänyt jätehuollon kuluissa.

Muovipakkauksille voi myös hankkia uuden jäteastian joko ostamalla sellaisen itse tai vuokraamalla sen Kymenlaakson Jätteeltä. Astiavuokrien ja astioiden tyhjennysten hinnat ovat osoitteessa www.kymenlaaksonjate.fi/muovinkerays