Kymenlaakson Jäte Oy:n ja Haminan pääkirjaston yhteistyössä järjestämä poistotekstiilin keräyspiste siirtyy kirjastolla tehtävän remontin vuoksi. 2.5. lähtien poistotekstiilin keräyspiste löytyy jatkossa Ruissalon kirjastosta osoitteesta Ruissalontie 8. Ruissalon kirjastolla on soveltuvammat tilat vastaanottaa asukkaiden keräykseen tuomia poistotekstiilejä, jonka vuoksi pääkirjaston remontin jälkeen keräyspiste tulee jäämään Ruissalon kirjastolle.

Pääkirjastolla lopetettavan keräyksen tilalle tulee kuitenkin korvaava keräyspiste lähialueen asukkaille. Goodwill Hamina aloittaa 2.5. poistotekstiilien maksuttoman vastaanoton kierrätysmyymälässään osoitteessa Rautatienkatu 3 (pääkirjaston vieressä).

Asukkaat voivat viedä poistotekstiilit maksutta keräykseen aina toimipaikkojen aukioloaikoina. Tarkistathan aukioloajat toimipaikkojen omilta verkkosivuilta ennen lähtöä keräyspisteille.

Uudet keräyspisteet 2.5. alkaen

Kymenlaakson Jätteen toimialueen kaikkien keräyspisteiden yhteystiedot löydät täältä.

Mitä poistotekstiilin keräykseen voi tuoda?

Tekstiili on materiaalina herkästi pilaantuvaa, joten asukkaiden kotona tekemällä lajittelulla on suuri merkitys materiaalin uudelleenkäyttö- ja kierrätysmahdollisuuksiin.

Käyttökelpoiset tekstiilit kannattaa ensisijaisesti ohjata uudelleen käyttöön, esimerkiksi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai myydä kirpputorilla. Myös Parik– ja Sotek-säätiöt vastaanottavat käyttökelpoisia vaatteita ja osalla ekopisteistä on UFF:n vaatekeräysastioita, johon käyttökelpoiset tekstiilit voi toimittaa muovipussiin pakattuna.

Poistotekstiilin keräykseen kelpaavat kuivat ja puhtaat mutta muuten käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit, kuten takit, housut, hameet ja paidat sekä lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat.  Myös ompelusta jääneet puhtaat tilkut ja kangasjäämät kelpaavat keräykseen omassa erillisessä muovipussissa. Keräyksiin tuotavat poistotekstiilit tulee pakata suljettuun muovipussiin.

Keräykseen eivät kelpaa alusvaatteet, sukat, tyynyt, peitot, pehmusteet, matot, vyöt, laukut tai kengät. Keräykseen ei myöskään oteta kosteita, homeisia, ötökkäisiä tai voimakkaan hajuisia tekstiilejä. Ne kuuluvat pienissä määrin kodin loppujäteastiaan, isot määrät taas jäteasemalle.