Kymenlaakson Jäte järjestää Kotkan, Haminan ja Pyhtään taajama-alueille maksullisen noutopalvelun kotitalouksien isokokoisille jätteille. Palvelu on tarkoitettu avuksi niille asukkaille, jotka eivät itse ehdi tai pysty kuljettamaan niitä Heinsuon jäteasemalle.

Palvelu järjestetään yhteistyössä Sotek-säätiön kanssa, jolla on aiempaa kokemusta nouto- ja kuljetuspalvelun järjestämisestä. Sotek-säätiö vastaa koko palvelusta (tilauksien vastaanottaminen, reitit, nouto ja kuljetus, laskutus) ja toimittaa jätteet Kymenlaakson Jäte Oy:lle käsiteltäväksi.

Palvelun tilaaminen ja maksut

Palvelu tilataan puhelimitse Sotekilta, p. 044 777 0418 tai sähköpostitse jatenouto@sotek.fi.

Tilauksia otetaan vastaan ja noutoja suoritetaan ma-pe kello 10–17.

Palvelun hinta määräytyy noudettavan jätteen määrän mukaan, ja se on 38 €/kuutiometri. Palvelun vähimmäisveloitus on yhden kuutiometrin maksu eli 38 €. Noudon voi maksaa pankkikortilla tai laskulla, käteistä ei oteta vastaan. Hinta sisältää alv. 24 %.

Noutopalveluun kelpaavat jätteet

Palveluun otetaan vastaan vain sellaisia jäte-esineitä, jotka saadaan kannettua miesvoimin. Tällaisia ovat mm. pesukoneet, kylmälaitteet ja huonekalut.

Noutopalveluun ei oteta loppujätettä, vaarallista jätettä, haravointi- tai puutarhajätettä, pakkaamatonta remonttijätettä eikä muuta noutopalveluun sopimatonta jätettä.

Noutoajankohta sovitaan asiakkaan kanssa

Sotekin työntekijä sopii palvelun tilaajan kanssa noutoajankohdan. Palvelun tilaajan tulee kertoa, mitä ja paljonko jätteitä häneltä noudetaan. Nouto järjestetään joko pakettiautolla tai pienkuorma-autolla.

Palvelu järjestetään asukaspalautteen perusteella

Kymenlaakson Jäte aloittaa noutopalvelun saamansa asukaspalautteen perusteella. Niiden asukkaiden, joilla ei ole omaa autoa käytettävissä, on ollut hankalaa toimittaa jäteasemalle siellä vastaanotettavia jätteitä, mm. kodinkoneita ja huonekaluja. Maksullinen noutopalvelu vastaa tähän tarpeeseen.