Kymenlaakson Jäte kutsuu asukkaat kuulemaan isojen taajamien pientaloille tulevasta biojätteen keräysvelvoitteesta ja vaihtoehdoista sen hoitamiseksi

Kymenlaakson Jäte Oy:n jäteneuvonta jalkautuu ensi viikolla Kouvolan kauppatorille kertomaan isojen taajamien omakoti- ja paritaloille tulevasta biojätteiden keräysvelvollisuudesta ja vaihtoehdoista sen hoitamiseksi. Biojätteiden lakisääteinen keräysvelvoite laajenee 1-2 asunnon kiinteistöille ns. vanhan Kouvolan ja Kuusankosken alueella ensi vappuna (1.5.2024).

Jäteneuvonta päivystää kauppatorin Kouvola-kontissa maanantaista 27.11. alkaen perjantaihin 1.12. asti kertomassa biojätteen lajittelusta ja keräysvaihtoehdoista. Kontissa on esillä myös uudenlainen tuulettuva biojäteastia, joka on suunniteltu erityisesti pientaloille.

– Vaikka biokeräysvelvoite astuu voimaan vasta ensi vappuna, omakoti- ja paritalojen pitää viimeistään tammikuussa päättää, miten ne aikovat velvoitteen hoitaa, taustoittaa Kymenlaakson Jätteen viestintäpäällikkö Anne Sironen ja lisää:

– Vaihtoehtona on joko biojätteiden omatoiminen kompostointi kiinteistöllä tai Kymenlaakson Jätteen järjestämään biojätteen kuljetukseen liittyminen.

Keräysvelvolliset saavat pian kyselykirjeen – vastausaikaa tammikuulle

Kymenlaakson Jäte lähettää marraskuun lopulla kirjeet niille kouvolalaisille kiinteistöille, joita tuleva keräysvelvoite koskee. Kirjeessä pyydetään ilmoittamaan 15. tammikuuta mennessä, liittyykö kiinteistö biojätteen kuljetukseen vai valitseeko omatoimisen kompostoinnin.

 – Tieto keräystavan valinnasta tarvitaan ajoissa, jotta ehdimme valmistella toukokuussa käynnistyvät pientalojen biojätteenkuljetukset.

Kuljetusten valmistelu vie aikaa, sillä Kouvolasta biojätteen keräysvelvoitteen piiriin on tulossa lähes 10.000 kiinteistöä. Kouvolan lisäksi biokeräysvelvoite koskee toukokuusta lähtien myös noin 10.000 pientaloa Haminan ja Kotkan isoimmista taajamista.

– Olemme laatineet nettikartan, josta voi tarkistaa koskeeko velvoite omaa kiinteistöä. Kartta löytyy sivulta www.kymenlaaksonjate.fi/bio. Sivuilla on myös paljon tietoa biovelvoitteesta.

Biojäteneuvonta päivystää Kouvolan kauppatorin Kouvola-kontissa:

  • ma 27.11. klo 10–15.30
  • ti 28.11. klo 9–15.30
  • ke 29.11. klo 9–15.30
  • to 30.11. klo 9–15.30
  • pe 1.12. klo 9–15.30

Neuvontaa myös joulu- ja tammikuussa

Pientalojen biokeräyksestä järjestetään asukasinfoja myös joulu- ja tammikuussa.

Kouvolan pääkirjaston auditoriossa järjestetään infotilaisuus tiistaina 12.12. klo 17–19.

Tammikuun toisella viikolla biojäteneuvontapiste tulee myös kauppakeskus Veturiin.

Kouvolan, Kotkan ja Haminan kaikkien neuvontatilaisuuksien aikataulut löydät täältä: www.kymenlaaksonjate.fi/bio

Pientalojen biokeräys on kattavasti esillä myös alueen kaikille vakituisille asukkaille 29.11. postitse julkisena tiedotteena jaettavassa Roskaviesti-lehdessä.