Tervetuloa uuden jäteaseman avajaisiin!

Pertunmaan jäteasemapalvelut siirtyvät Kymenlaakson Jätteen hoitamaksi kesäkuusta alkaen. Jäteaseman avajaisia vietetään keskiviikkona 1. kesäkuuta. Avajaispäivänä jäteasemalla on tarjolla kahvia, mehua ja pullaa. Paikalla on myös neuvontapiste – kysy meiltä lajittelusta ja jätehuollosta!

Aika: 1.6. klo 10-16

Paikka: Pertunmaan jäteasema, Kuortintie 181

Pertunmaan jätehuolto Kymenlaakson Jätteen hoidettavaksi

Pertunmaan kunnanvaltuusto on valinnut Kymenlaakson Jäte Oy:n hoitamaan kokonaisuudessaan kunnalle kuuluvat jätehuoltopalvelut. Siirtyvät palvelut koskevat kotitalouksia ja kunnan kiinteistöjä. Viranomaisvastuu siirtyy Kymen Jätelautakunnalle. Uudistuksen mukaiset uudet jätehuoltopalvelut tulevat käyttöön asteittain 2–3 vuoden kuluessa. Ensimmäisenä siirtyvät jäteasemapalvelut sekä neuvonta. Pertunmaan kunta liittyy Kymenlaakson Jätteen osakkaaksi ensi vuonna.

Monet jätteet maksutta vastaan

Jäteasemalle voi tuoda sellaisia jätteitä, jotka eivät mahdu tai joita ei voi laittaa kodin jäteastioihin tai ekopisteiden keräysastioihin. Jäteasemalle voi tuoda enintään henkilöauton peräkärryyn mahtuvan määrän lajiteltuja jätteitä.

Maksutta vastaan otetaan kodin sähkölaitteet, vaaralliset jätteet ja metalliromut. Jäteasemien koko hinnaston ja lajitteluohjeet saa suoraan jäteasemalta tai verkkosivuiltamme.

Pertunmaan jäteasema

Kuortintie 181, 19430 Pertunmaa
p. 044 493 6482
ke 10–16, lisäksi touko-syyskuussa la 9–14