Pientalot ja taloyhtiöt voivat tilata maksullisen noutopalvelun puutarhajätteilleen. Noutopalvelu on tilattavissa nyt myös Miehikkälään. Kymenlaakson Jätteen järjestämä keräys toteutetaan Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä 19.4. – 2.6.2023.

Tilauksia otetaan vastaan 17.4.-26.5.

Keräysauton kyytiin otetaan haketuskelpoisia oksia ja risuja sekä haravointijätettä.

Noudon hinta on 16 €/irto-m³ (sisältää alv:n 24 %). Maksutapoina käyvät pankki- ja luottokortit, MobilePay ja sähköpostilasku. Sähköpostilaskusta peritään laskutuslisä 6,20 €.

Taloyhtiöille ja maatiloille on vaihtoehtona myös lasku (laskutuslisä 6,20 €). Jos asiakas maksaa laskulla, hänen ei tarvitse olla paikalla jätteitä noudettaessa.

Tilaukset

Noutopalvelun voi tilata sähköisellä tilauslomakkeella. Vaihtoehtoisesti noudon voi tilata puhelimitse keräyksen hoitavalta Läänin Kuljetus Oy:ltä numerosta 05 230 7300, arkisin kello 8-15.

Läänin Kuljetus Oy ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Kouvolassa ja Iitissä noutopäivät ovat keskiviikkoisin, Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä torstaisin.

Ohjeita keräykseen

  • Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla.
  • Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.
  • Haravointijätteet on hyvä kerätä pusseihin tai astioihin lastauksen helpottamiseksi.
  • Oksia ja risuja ei tarvitse katkoa. Ne poimitaan kyytiin nostokouralla tien vierestä.

Puutarhajätteet voi viedä myös jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Katso jäteasemakohtaiset ohjeet hinnastosta. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen hinta on 8 €/m³. Jäteasemille voi toimittaa puutarhajätteitä henkilöauton peräkärryyn mahtuvan määrän kerrallaan. Jäteasemilla maksuvälineenä käyvät pankkikortti ja MobilePay (pois lukien Kausala, Elimäki ja Jaala).