Kotkan ja Pyhtään pientaloille ja taloyhtiöille järjestetään maksullinen puutarhajätteiden noutopalvelu. Kymenlaakson Jäte Oy:n järjestämä palvelu on käytettävissä 21.4.–2.6.

Keräysautoon otetaan vastaan haravointijätettä sekä haketuskelpoisia oksia ja risuja. Noudon hinta on 8 €/irto-m³ (sisältää alv:n 24 %). Nouto maksetaan paikan päällä käteisellä, kuittia vastaan.

Nouto tilataan Kymen KTK:lta

Puutarhajätteiden nouto tilataan suoraan Kymen KTK:lta, numerosta 05 230 7300, arkisin kello 7-16.

Noutopäivät ovat torstaisin. Kymen KTK ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Ohjeita keräykseen

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.

Puutarhajätteet on hyvä kerätä isoon astiaan tai jätesäkkeihin, jotka on helppo tyhjentää keräysauton kyytiin. Oksat ja risut on katkottava korkeintaan puolentoista metrin mittaisiksi, jotta ne mahtuvat keräysautoon.

Puutarhajätteet voi viedä myös jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä Heinsuon jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen hinta on 6 €/m³.

Heinsuon jäteasema on avoinna maanantaisin klo 10–19.30, tiistaista torstaihin klo 8-15.30 ja perjantaisin klo 8-17. Lisäksi Heinsuon jäteasema palvelee viikonloppuna 23.–24.4. klo 9-15.