Pientaloille ja taloyhtiöille järjestetään maksullinen puutarhajätteiden noutopalvelu. Kymenlaakson Jätteen järjestämä palvelu on tilattavissa Kouvolassa ja Iitissä sekä Kotkassa ja Pyhtäällä 16.4.–25.5.

Keräysautoon otetaan vastaan haravointijätettä sekä haketuskelpoisia oksia ja risuja. Noudon hinta on 10 €/irto-m³ (sisältää alv:n 24 %). Nouto maksetaan paikan päällä käteisellä.

Nouto tilataan Kymen KTK:lta

Puutarhajätteiden nouto tilataan Kymen KTK:lta, numerosta 05 230 7300, arkisin kello 7-16.

Kotkassa ja Pyhtäällä noutopäivät ovat torstaisin, Kouvolassa ja Iitissä keskiviikkoisin. Kymen KTK ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Ohjeita keräykseen

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.

Jätteet noudetaan pakkaavalla jäteautolla, joten puutarhajätteet on hyvä kerätä isoon astiaan tai jätesäkkeihin, jotka on helppo tyhjentää auton kyytiin. Oksat ja risut on katkottava korkeintaan puolentoista metrin mittaisiksi. Tarvittaessa asiakkaan tulee auttaa jätteiden kuormauksessa.

Puutarhajätteet voi viedä myös jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen hinta on 8 €/m³. Jäteasemien yhteystiedot on täällä.