Pientalot ja taloyhtiöt voivat jälleen tilata noutopalvelun puutarhajätteilleen. Tällä kertaa palvelu laajenee myös Haminan alueelle. Kymenlaakson Jätteen järjestämä palvelu on tilattavissa Haminassa, Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Pyhtäällä 24.4.–31.5.

Keräysautoon otetaan vastaan haravointijätettä sekä haketuskelpoisia oksia ja risuja. Noudon hinta on 10 €/irto-m³ (sisältää alv:n 24 %). Nouto maksetaan paikan päällä käteisellä. Tilaajan on siis oltava paikalla jätteitä noudettaessa.

Tilaukset Kymen KTK:lta

Noutopalvelu tilataan Kymen KTK:lta, numerosta 05 230 7300, arkisin kello 7-16.

Noutopäivät ovat Kouvolassa ja Iitissä keskiviikkoisin ja eteläisessä Kymenlaaksossa torstaisin. Kymen KTK ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Ohjeita keräykseen

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.

Haravointijätteet on hyvä kerätä pusseihin tai astioihin, joista ne saa helposti kaadettua pakkaavan jäteauton kyytiin. Esimerkiksi ylimääräiseksi jäänyt jäteastia on tähän tarkoitukseen hyvä.

Oksia tai risuja ei tarvitse katkoa. Ne kerätään auton kyytiin nostokouralla.

Puutarhajätteet voi viedä myös jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen ja omenoiden hinta on 8 €/m³.

Kurkkaa jäteasemien yhteystiedot tästä linkistä.