Taajamien pientalot ja taloyhtiöt voivat tilata maksullisen noutopalvelun puutarhajätteilleen. Kymenlaakson Jätteen järjestämä palvelu on tilattavissa Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä 25.9.–15.11. Tilaukset tulee tehdä 15.11. mennessä.

Keräysauton kyytiin otetaan haketuskelpoisia oksia ja risuja sekä haravointijätettä. Myös omenat kelpaavat, jos ne on pakattu pieninä erinä säkkeihin tai astioihin. Jätteet nostetaan keräysautoon käsin, joten omenasäkit eivät saa olla liian painavia.

Noudon hinta on 10 €/irto-m³ (sisältää alv:n 24 %). Nouto maksetaan paikan päällä käteisellä. Tilaajan on siis oltava paikalla jätteitä noudettaessa.

Tilaukset Läänin Kuljetus Oy:ltä

Noutopalvelu tilataan suoraan keräyksen hoitavalta Läänin Kuljetus Oy:ltä, numerosta 05 230 7300, arkisin kello 7-16.

Noutopäivät ovat Iitissä ja Kouvolassa keskiviikkoisin sekä Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä torstaisin. Läänin Kuljetus Oy ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Ohjeita keräykseen

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.

Haravointijätteet on hyvä kerätä pusseihin tai astioihin lastauksen helpottamiseksi.

Oksia ja risuja ei tarvitse katkoa. Ne poimitaan kyytiin nostokouralla tien vierestä.

Puutarhajätteet voi viedä myös jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen ja omenoiden hinta on 8 €/m³. Katso täältä jäteasemien yhteystiedot.