Pientalot ja taloyhtiöt voivat jälleen tilata noutopalvelun puutarhajätteilleen. Kymenlaakson Jätteen järjestämä palvelu on tilattavissa Kouvolassa ja Iitissä sekä Kotkassa ja Pyhtäällä 17.9.–26.10.

Keräysautoon otetaan vastaan haravointijätettä sekä haketuskelpoisia oksia ja risuja. Myös omenat kelpaavat, jos ne on pakattu pieninä erinä säkkeihin tai astioihin. Jätteet nostetaan keräysautoon käsin, joten omenasäkit eivät saa olla liian painavia.

Noudon hinta on 10 €/irto-m³ (sisältää alv:n 24 %). Nouto maksetaan paikan päällä käteisellä. Tilaajan on siis oltava paikalla jätteitä noudettaessa.

Tilaukset Kymen KTK:lta

Noutopalvelu tilataan Kymen KTK:lta, numerosta 05 230 7300, arkisin kello 7-16.

Kotkassa ja Pyhtäällä noutopäivät ovat torstaisin, Kouvolassa ja Iitissä keskiviikkoisin. Kymen KTK ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Ohjeita keräykseen

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.

Jätteet on hyvä kerätä pusseihin tai astioihin, joista ne saa helposti kaadettua jäteauton kyytiin. Oksien ja risujen tulee olla alle 1,5 metrin mittaisia. Tarvittaessa asiakkaan tulee auttaa jätteiden kuormauksessa.

Puutarhajätteet voi viedä myös jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen ja omenoiden hinta on 8 €/m³.

Katso tästä jäteasemien yhteystiedot