Valtakunnallinen tuottajavastuuorganisaatio Rinki Oy alkoi tammikuun alussa vastata kotitalouksien pakkausjätteiden keräyksestä koko Suomessa. Vuodenvaihteessa Rinki Oy:lle siirtyi 44 Kymenlaakson Jätteen toimialueella sijaitsevaa vanhaa hyötyjätepistettä. Ringille siirtyi 1.1.2016 alkaen Kotkassa 12 hyötyjätepistettä, Kouvolassa 20, Iitissä yksi, Lapinjärvellä kaksi, Pyhtäällä kaksi, Haminassa kuusi ja Virolahdella yksi hyötyjätepiste. Useimmat Ringille siirtyneet keräyspisteet sijaitsevat kauppojen yhteydessä.

Rinki Oy:llä on ollut vaikeuksia lasin ja metallin tyhjennyksissä

Rinki Oy vastaa keräyspisteidensä lasi-, metalli- ja kartonkipakkausten keräysvälineiden tyhjennyksistä. Tehtävä on Ringille uusi, joten jotakin siirtymävaiheen ongelmia on ollut, mm. astioiden ylitäyttymistä ja tyhjennysten viivästymistä. Asukkailta on tullut valituksia niin Kotkan, Haminan kuin Kouvolankin eniten käytettyjen keräyspisteiden lasi- ja metalliastioiden ylitäyttymisestä ja roskaantumisesta.

Tällä viikolla Rinki on saanut lasi- ja metalliastioiden tyhjennykset käyntiin, ja tilanne helpottaa. Jari Koivunen Rinki Oy:ltä lupaa, että ensi viikolla tilanne normalisoituu. Kartonkiastioiden tyhjennykset ovat toimineet normaalisti.

Pisteillä ei vielä näy Ringin logoja eikä yhteystietoja.

Jari Koivunen Rinki Oy:ltä kertoo, että Rinki perustaa maaliskuun loppuun mennessä Kymenlaakson Jätteen toimialueelle parikymmentä uutta ekopistettä, lähinnä kauppojen yhteyteen. Lisäksi Rinki uusii keräysvälineitä, opasteita ja tarroituksia. Muovin keräysastiat tulevat kevään aikana noin 30 ekopisteelle Kymenlaakson Jäte Oy:n alueella.

Ringin ekopisteistä palaute suoraan Ringille

Vuodenvaihteesta lähtien asukkaita palvelee Ringin valtakunnallinen ja maksuton asiakaspalvelupuhelin numerossa 0800 133 888, jonne asukkaat voivat antaa suoraan palautetta keräyspisteistä. Rinki Oy:llä on myös verkkosivut osoitteessa rinkiin.fi, sieltä löytyvät mm. pakkausjätteiden lajitteluohjeet.